Pasirodė pirmasis A. Navalno vaizdo įrašas iš naujos kolonijos

Praėjus kelioms savaitėms po to, kai buvo perkeltas į kitą kalinimo įstaigą Rusijos šiaurėje, pirmą kartą pasirodė Kremliaus priešininko Aleksejaus Navalno vaizdo įrašas. Jį trečiadienį paskelbė rusų žiniasklaida. Įrašas yra trumpa ištrauka iš teismo posėdžio Vladimiro srityje netoli Maskvos, kuriame A. Navalnas dalyvavo vaizdo ryšiu.

 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 9:25 AM

Jis jaučiasi gerai, sakė opozicionierius prie ekranų sėdintiems žiniasklaidos atstovams. „Yra tik viena problema, – pokštavo jis. – Bet nežinau į kokį teismą dėl jos kreiptis: tai blogas oras“.

Gruodžio pabaigoje sužinota, kad 47-erių A. Navalnas perkeltas į atokią koloniją Jamalo regione. Prieš tai šalininkai kelias savaites aktyviai jo ieškojo, nes Rusijos kalėjimų administracija neteikė jiems informacijos apie A. Navalno buvimo vietą.

Nors rėmėjai su palengvėjimu reagavo į pirmuosius jo gyvybės ženklus, tačiau kartu pabrėžė, kad prezidento V. Putino valdžios aparatas ypač brutalia laikomoje kolonijoje Kremliaus priešininką nori dar labiau izoliuoti.

Šią savaitę sužinota, kad A. Navalnas dėl tariamo taisyklių pažeidimo vėl buvo įkištas į vienutę. Su tokia priemone jis neretai susidurdavo ir ankstesniame kalėjime. Žmogaus teisių aktyvistai tai vadina savotišku kankinimu bei bandymu palaužti opozicijos politiką.

Trečiųjų A. Navalno įkalinimo metinių proga jo šalininkai kviečia žmones sausio 21 d. į demonstracijas visame pasaulyje. „Neleiskime Putinui laimėti“, – savo „Telegram“ kanale rašė į užsienį pabėgęs A. Navalno vyriausiasis strategas Leonidas Volkovas. Tiesa, demonstracijos planuojamos tik užsienyje – be kita ko, dėl stiprių represijų Rusijoje.

A. Navalnas, be kita ko, dėl tariamo ekstremizmo yra nuteistas iš viso 19 metų laisvės atėmimo bausme. Užsienyje jis laikomas politiniu kaliniu. Žmogaus teisių organizacijos jau seniai reikalauja paleisti opozicionierių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.