Mokestiniu sukčiavimu kaltinamas J. Bideno sūnus teisme neigė savo kaltę

Mokestiniu sukčiavimu kaltinamas JAV prezidento Joe Bideno sūnus teisme savo kaltės nepripažino. Hunteris Bidenas ketvirtadienį dalyvavo federalinio teismo posėdyje Los Andžele Kalifornijoje, pranešė agentūros AFP žurnalistas. Teisėjo Marko Scarsi paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę, ar ne, 53-ejų teisiamasis atsakė: „Ne, gerbiamasis teisėjau“.

H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 8:21 AM, atnaujinta Jan 12, 2024, 8:22 AM

Kitas posėdis numatytas kovo 27 d. Teisėjas M. Scarsi sakė siekiantis, kad procesas prasidėtų birželio 20 d. H. Bidenas iki tol tam tikromis sąlygomis liks laisvėje. Jis negali turėti šaunamojo ginklo bei vartoti alkoholį ar narkotikus.

Buvusiam advokatui, lobistui ir verslininkui gruodį buvo pateikti kaltinimai pagal devynis kaltinamuosius punktus. Jis, be kita ko, kaltinamas kelerius metus slėpęs federalinius mokesčius. Kaltinamajame rašte teigiama, kad prezidento sūnus 2016–2019 mokestiniais metais nesumokėjo mažiausiai 1,4 mln. dolerių (beveik 1,3 mln. eurų) federalinių mokesčių.

„Užuot mokėjęs mokesčius, kaltinamasis milijonus dolerių išleido ekstravagantiškam gyvenimo būdui“, – sakoma kaltinamajame rašte. Jei bus nuteistas, H. Bidenui – bent jau teoriškai – gresia ilga kalėjimo bausmė.

H. Bidenui jau rugsėjo viduryje buvo pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto ginklo laikymo. Jis kaltinamas 2018 m. trumpai turėjęs revolverį, nors tai jam, vartojančiam narkotikus, buvo uždrausta. Ir šiame procese H. Bidenas, atvirai kalbėjęs apie ankstesnę savo priklausomybę narkotikams, neigė kaltę.

Prezidento sūnus yra ne tik teisėsaugos, bet ir opozicijoje esančių respublikonų akiratyje. Šie kaltina jį praeityje svarbią savo tėvo – tada Baracko Obamos viceprezidento – poziciją išnaudojus verslui Ukrainoje ir Kinijoje. Šie kaltinimai yra opozicinės partijos siekiamos apkaltos prezidentui epicentre. Tiesa, jie iki šiol nėra pateikę jokių Joe Bideno neteisingo elgesio įrodymų.

Demokratai kaltina respublikonus politiniu manevru, kad prieš lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus pakenktų dabartiniam šalies vadovui – ir kad atkeršytų už dvi buvusio prezidento Donaldo Trumpo apkaltos procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.