JAV vėl atakavo hučių taikinius Jemene

JAV ginkluotųjų pajėgų centrinė vadovybė (CENTCOM) šeštadienio rytą socialiniame tinkle X patvirtino, kad buvo surengtos naujos atakos prieš hučių taikinius Jemene, tarp kurių buvo ir radiolokacijos stotis.

Amerikiečiai vėl atakavo hučių taikinius Jemene.<br>EPA-ELTA nuotr.
Amerikiečiai vėl atakavo hučių taikinius Jemene.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 7:33 AM, atnaujinta Jan 13, 2024, 10:39 AM

Hučių taikiniams buvo smogta raketomis „Tomahawk“, paleistomis iš JAV karinio laivo „USS Carney“. Šiomis atakomis „buvo siekiama sumažinti hučių galimybes pulti laivus, taip pat ir komercinius“, sakoma CENTCOM pranešime.

Anksčiau apie naujas atakas šiauriniuose Jemeno rajonuose informavo daugelis Amerikos žiniasklaidos priemonių, remdamosi neįvardytais šaltiniais.

Irano remiami hučiai, kontroliuojantys didžiąją Jemeno teritorijos dalį, įskaitant sostinę Saną, atakuoja prekybinius laivus, plaukiančius per Raudonąją jūrą, taip „reikšdami solidarumą“ su palestiniečių grupuote „Hamas“, kovojančia su Izraelio kariais Gazos Ruože.

Stebėtojai pažymi, kad dėl to karas Gazoje gali išplisti po visą Artimųjų Rytų regioną, o gal net ir už jo ribų.

JAV prezidentas Joe Bidenas pagrasino hučiams naujais intensyviais smūgiais, jei jie nenustos trikdyti laivybos per Raudonąją jūrą, kuri yra vienas judriausių ir strategiškai svarbiausių laivybos kelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.