D. Trumpas iš Ajovos jau atvyko į Niujorko teismą dalyvauti byloje dėl šmeižto

Donaldas Trumpas iš pergalės respublikonų sueigose Ajovos valstijoje antradienį persikėlė tiesiai į Niujorko teismo salę, kur prasidėjo rašytojos E. Jean Carroll iškelta byla dėl šmeižto po to, kai anksčiau prisiekusieji nustatė, kad praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje jis ją seksualiai prievartavo.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-16 20:16, atnaujinta 2024-01-17 07:02

77 metų D. Trumpas atvykęs į federalinį teismą nebendravo su žurnalistais.

Ši šokiruojanti byla, kurios anksčiau tikriausiai būtų pakakę bet kurio politiko karjerai sužlugdyti, neturėjo jokios akivaizdžios įtakos D. Trumpo siekiui sugrįžti į Baltuosius rūmus, o gal net sustiprino respublikono pozicijas dešiniajame jo partijos flange.

80 metų E. J. Carroll civilinėje byloje siekia prisiteisti daugiau kaip 10 mln. dolerių žalos atlyginimo, teigdama, kad D. Trumpas ją apšmeižė 2019 metais, kai jis buvo prezidentas, o ji ką tik pasirodė su savo kaltinimais, sakydamas, kad ji „ne mano skonio“.

Tai atskira byla nuo praėjusių metų civilinės bylos, kurioje kita Niujorko prisiekusiųjų žiuri pripažino D. Trumpą atsakingu už tai, kad 1996 metais universalinės parduotuvės persirengimo kabinoje seksualiai prievartavo E. J. Carroll, o vėliau, 2022 metais, ją apšmeižė, pavadinęs ją „visiška aferiste“.

Toje byloje prisiekusieji priteisė E. J. Carroll 5 mln. dolerių žalos atlyginimą.

Tai tik vienas iš daugelio teismų, kabančių virš D. Trumpo galvos. Jam pateikti kaltinimai keturiose baudžiamosiose bylose ir 91 kaltinimo punktas, įskaitant jo bandymus pakenkti 2020 metų rinkimams, kuriuos jis pralaimėjo Joe Bidenui, daugybės visiškai slaptų dokumentų paėmimą ir sukčiavimą versle.

D. Trumpas savo teisines problemas priėmė kaip įrodymą sąmokslo teorijai, pagal kurią miglota „giluminė valstybė“ neva siekia sutrukdyti jam grįžti į valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.