Lenkija nori sekti Lietuvos pavyzdžiu: viceministras kreipėsi į vokiečius

Lenkija palankiai vertintų Vokietijos sausumos pajėgų dislokavimą šalies teritorijoje, sekdama Lietuvos pavyzdžiu, jei tai leis sustiprinti NATO rytinio flango galią, pareiškė Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna. Pasak jo, Vokietija yra svarbiausia Varšuvos ekonominė partnerė, tačiau šią partnerystę verta plėsti ir politinių santykių požiūriu.

 Vokietijos kariai Lenkijoje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
 Vokietijos kariai Lenkijoje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-16 06:56, atnaujinta 2024-01-16 07:03

„Jei vokiečiai nori sustiprinti rytinį NATO flangą Lenkijoje, kaip tai padarė Lietuvoje, jie yra laukiami!“ – pabrėžė jis.

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu už Lenkijos rytinės sienos vyksta karas Ukrainos teritorijoje, primindamas ir neseniai į šalį įskriejusią Rusijos raketą. Tuomet šalį apsaugojo vokiškos oro gynybos sistemos „Patriot“, – pažymėjo Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Neseniai virš Lenkijos praskriejusi Rusijos raketa rodo, kokia svarbi buvo Vokietijos „Patriot“ baterija, dislokuota netoli Zamostės“, – patikino A. Szejna. Jo nuomone, Lenkija savo užsienio politikoje turėtų akcentuoti saugumą ir veiksmingumą. Pasak jo, čia nėra vietos parodomosioms akcijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.