Po mirtino antskrydžio Kinija ragina Iraną ir Pakistaną laikytis santūrumo

Kinija trečiadienį paragino Pakistaną ir Iraną laikytis santūrumo, Islamabadui prieš tai pranešus, kad Teheranas jo teritorijoje surengė antskrydį, per kurį žuvo du vaikai.

M. Ning.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Ning.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 10:43 AM, atnaujinta Jan 17, 2024, 10:44 AM

„Raginame abi puses laikytis santūrumo, vengti veiksmų, dėl kurių gali padidėti įtampa, ir bendradarbiauti, kad būtų galima palaikyti taiką ir stabilumą“, – eilinėje spaudos konferencijoje pareiškė užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

Iranas ir Pakistanas yra artimi Pekino partneriai ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos nariai.

Pakistanas pasmerkė Irano smūgį, kuris vėlyvą antradienį buvo suduotas netoli bendros abiejų šalių sienos, ir pavadino jį „visiškai nepriimtinu“ bei neišprovokuotu.

Iranas oficialių komentarų iškart nepateikė, tačiau šios šalies valstybinė naujienų agentūra „Nour News“ skelbė, kad per ataką buvo sunaikinta džihadistų grupuotės „Jaish al-Adl“ būstinė Pakistane.

Šią 2012 m. įkurtą grupuotę Iranas laiko teroristine organizacija. Pastaraisiais metais ji Irano teritorijoje surengė keletą išpuolių.

Naujausias smūgis buvo surengtas po to, kai Iranas inicijavo raketų atakas, nukreiptas į „šnipinėjimo centrą“ ir „teroristinius“ taikinius Sirijoje ir Irako autonominiame Kurdistano regione.

Irano smūgiai prisideda prie Artimuosius Rytus apėmusių krizių, Izraeliui Gazos Ruože kariaujant su „Hamas“ ir palestiniečius palaikantiems Jemeno hučių sukilėliams Raudonojoje jūroje atakuojant komercinius laivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.