Mongolija siekia susitarti su Prancūzijos bendrove „Orano“ dėl didžiulės urano kasyklos eksploatavimo

Mongolija artėja prie susitarimo su Prancūzijos tarptautine branduoline bendrove „Orano“ dėl didžiulės urano kasyklos eksploatavimo, Davose naujienų agentūrai AFP sakė ministras pirmininkas Luvsannamsrai Oyun-Erdene.

 Mongolija siekia susitarti su Prancūzijos bendrove „Orano“ dėl didžiulės urano kasyklos eksploatavimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mongolija siekia susitarti su Prancūzijos bendrove „Orano“ dėl didžiulės urano kasyklos eksploatavimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2024, 6:29 PM

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo kolega iš Mongolijos Ukhnaagiinas Khurelsukhas spalį pasirašė susitarimo memorandumą, leidžiantį „Orano“ eksploatuoti Zuuvch-Ovoo kasyklą pietvakarių Mongolijoje.

Iš pradžių buvo prognozuojama, kad investicijų sutartis bus pasirašyta šių metų pabaigoje, tačiau tai gali įvykti ir anksčiau.

„Šiuo metu mūsų vyriausybinė darbo grupė atlieka projekto aplinkosaugos ir technologinius vertinimus, kad pasiektų galutinį susitarimą su Prancūzija“, – sakė L. Oyun-Erdene naujienų agentūrai AFP, per kasmetinį Pasaulio ekonomikos forumo viršūnių susitikimą Šveicarijoje.

L. Oyun-Erdene sakė, kad prabangiame Davoso slidinėjimo kurorte kalbėjosi su „Orano“ ir Didžiosios Britanijos ir Australijos kalnakasybos grupės „Rio Tinto“ savininkais, su kuriais Mongolija pasirašė susitarimą dėl Oyu Tolgoi vario ir aukso gavybos megaprojekto.

„Mums labai svarbu dalytis žiniomis ir gerąja praktika, kad galėtume pasiekti geros kokybės susitarimą per trumpą laiką“, – per vertėją sakė Oyun-Erdene.

Paryžiuje kalbėdama su AFP kompanija „Orano“ patvirtino, kad vyksta derybos.

„Orano“ yra įsipareigojusi bendradarbiauti su Mongolijos vyriausybe, kad būtų pasiektas abipusiai naudingas susitarimas“, – sakė į pietvakarius nuo Prancūzijos sostinės įsikūrusi bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?