Šaltiniai: išpuolis prieš gamtinių dujų terminalą Rusijoje – specialioji Ukrainos saugumo tarnybų operacija

Gamtinių dujų terminale Rusijos Ust-Lugos uostamiestyje prie Baltijos jūros kilo gaisras, sekmadienį ryte pranešė regiono gubernatorius. Šaltinių teigimu, šis išpuolis – speciali Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) operacija.

Gaisras Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Gaisras Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Gaisras<br>EPA-ELTA / asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-01-21 08:08, atnaujinta 2024-01-21 13:06

Sprogimai ir vėliau kilęs gaisras Rusijos Leningrado srities Ust-Lugos kaime esančiame jūrų terminale – tai speciali Ukrainos saugumo tarnybos operacija.

Tai pranešė RBC-Ukraina, remdamasi savo šaltiniais.

Pasak jų, Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) bepiločiai lėktuvai tiksliai pataikė į taikinį – smūgis padarė nemenkos žalos, kilo ir iki šiol tebedega didelis gaisras, o rusai buvo priversti evakuoti savo darbuotojus.

Už 110 kilometrų į vakarus nuo Sankt Peterburgo prie Estijos sienos esančio terminalas priklauso bendrovei „Novatek“, didžiausiai Rusijoje nepriklausomai gamtinių dujų gamintojai.

„Per gaisrą bendrovės „Novatek“ terminale Ust-Lugos uostamiestyje niekas nenukentėjo. Darbuotojai evakuoti“, – platformoje „Telegram“ pranešė Leningrado apskrities gubernatorius Aleksandras Drozdenko, taip pat įkėlęs trumpą vaizdo įrašą, kuriame matyti milžiniškos liepsnos ir dūmai cheminių medžiagų gamybos komplekse.

„Kingisepskio rajone (kuriame yra ir uostamiestis) paskelbtas aukšto lygio pavojus“, – nurodė jis.

Jis pridūrė, kad gaisrą gesinant dalyvauja Rusijos nepaprastųjų padėčių ministerijos pajėgos ir vietos priešgaisrinė tarnyba.

Naujienų agentūra „TASS“ ir kita valstybinė žiniasklaida pranešė, kad gaisro priežastis kol kas nenurodyta.

Bendrovės „Novatek“ svetainėje internete rašoma, jog Ust-Lugos komplekse perdirbamas gamtinių dujų kondensatas, iš kurio gaminamas pirminis benzinas, reaktyvinis kuras ir laivų kuro sudedamosios dalys.

„Novatek“: gaisrą dujų terminale Rusijoje sukėlė „išorinis veiksnys“

Sekmadienį gamtinių dujų terminale Rusijos Ust-Lugos uostamiestyje prie Baltijos jūros kilusį gaisrą sukėlė „išorinis veiksnys“, pranešė terminalo operatorė bendrovė „Novatek“.

Terminalą eksploatuojanti didžiausia Rusijoje nepriklausoma gamtinių dujų gamintoja nurodė, kad aukų nėra, o gaisras buvo „lokalizuotas“, tačiau daugiau informacijos apie gaisro priežastis nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.