Turkijos parlamentas pritarė Švedijos narystei NATO

Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT pranešė, kad po daugiau nei metus trukusio delsimo Turkijos parlamentas antradienį po svarstymo pritarė Švedijos stojimui į NATO. 287 balsavo už, 35 – prieš, dar 24 susilaikė. Buvo tikimasi, kad įstatymų leidėjai didele balsų dauguma pritars šios Šiaurės šalies siekiui tapti 32-ąja Aljanso nare.

 Švedija <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Švedija <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Švedija <br>123rf nuotr.
 Švedija <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 10:17 PM, atnaujinta Jan 23, 2024, 10:46 PM

Praėjus trims mėnesiams po to, kai Recepas Tayyipas Erdoğanas pateikė parlamentui įstatymo projektą dėl narystės patvirtinimo, parlamentarai vėlų antradienio vakarą balsavo už jo ratifikavimą. Tikimasi, kad Turkijos prezidentas įstatymo projektą pasirašys artimiausiomis dienomis.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas užsiminė apie pažangą, pakviesdamas Švedijos ministrą pirmininką Ulfą Kristerssoną atvykti į derybas šiuo klausimu.

Laiške jis rašė: „Manau, kad intensyvesnis dialogas galėtų padėti sustiprinti pasitikėjimą tarp mūsų šalių ir institucijų, taip pat toliau stiprinti mūsų politines ir saugumo priemones.“

U. Kristerssono atstovas sakė, kad kol kas nekomentuoja kvietimo, tačiau Švedijos užsienio reikalų ministras Tobiasas Billströmas pareiškė, kad prieš atsakant vyriausybei reikės pagalvoti.

Švedija paraišką įstoti į NATO pateikė 2022 metų gegužę. Apie tai rašo „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.