Azerbaidžanas pareiškė, kad nutraukia bendradarbiavimą su ETPA

Azerbaidžano delegacija pareiškė, kad iki naujo pranešimo nutraukia bendradarbiavimą su Europos Tarybos Parlamentine Asamblėja (ETPA) ir dalyvavimą jos veikloje.

Azerbaidžano vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Azerbaidžano vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Gimbutis

2024-01-24 21:04

Azerbaidžano delegacija tai paskelbė prieš prasidedant plenariniam posėdžiui, kuriame turėjo būti svarstomas jos įgaliojimų klausimas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Dėl netoleruotinos rasizmo, azerbaidžanofobijos ir islamofobijos atmosferos, susidariusios Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje, Azerbaidžano delegacija nusprendė nutraukti savo bendradarbiavimą su ETPA ir dalyvavimą jos veikloje iki naujo pranešimo“, – rašoma pareiškime.

Jame pabrėžiama, kad „niekas pasaulyje, įskaitant sėdinčiuosius šioje salėje, negali kalbėti su Azerbaidžanu grasinimų ir šantažo kalba“.

Pasak Azerbaidžano parlamentarų, ETPA naudojama kaip platforma išpuoliams prieš kai kurias valstybes-nares, o pagrindinius ETPA principus tam tikros šališkos grupės naudoja savo interesams prastumti.

„Iniciatyva dėl Azerbaidžano delegacijos įgaliojimų ETPA yra šios ydingos kampanijos dalis. Šią iniciatyvą taip pat laikome sąmoningu ir nepriimtinu mėginimu nepagrįstai kištis į dabartinį rinkimų procesą Azerbaidžane ir akivaizdžiu klastingų veiksmų siekiant pakirsti demokratinių institucijų funkcionavimą mūsų šalyje pavyzdžiu“, – tvirtina šios šalies delegacija.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, pirmadienį, sausio 22-ąją, vykusioje ETPA sesijoje buvo užginčyti Azerbaidžano delegacijos įgaliojimai dėl prisiimtų įsipareigojimų nevykdymo.

Vokietijos delegacijos ETPA vadovas Frankas Schwabe apkaltino Azerbaidžaną opozicijos persekiojimu, masiniais žmogaus teisių pažeidimais Karabache ir pareiškė esąs įsitikinęs, jog „nėra kitų poveikio būdų“, kaip azerbaidžaniečių teisių ETPA apribojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.