Kariuomenė: JAV atakavo dvi hučių raketas Jemene

Amerikiečių pajėgos Jemene sunaikino dvi hučių priešlaivines raketas, kėlusias tiesioginę grėsmę laivams regione, antradienį pranešė JAV kariuomenė.

Kariuomenė: JAV atakavo dvi hučių raketas Jemene.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kariuomenė: JAV atakavo dvi hučių raketas Jemene.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 6:59 AM

Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija įvykdė du raundus bendrų smūgių, kuriais buvo siekiama susilpninti hučių galimybes puldinėti laivus, o Jungtinės Valstijos papildomai surengė keletą antskrydžių prieš Irano remiamų sukilėlių raketų paleidimo vietas.

Naujausių ankstyvą trečiadienio rytą Jemeno laiku suduotų smūgių taikiniai buvo „dvi hučių priešlaivinės raketos, nutaikytos į Raudonosios jūros pietus ir paruoštos paleisti“, – teigiama JAV centrinės vadavietės (CENTCOM) pranešime.

„JAV pajėgos aptiko raketas hučių kontroliuojamose Jemeno teritorijose ir nustatė, kad jos kelia tiesioginę grėsmę regione esantiems prekybiniams laivams ir JAV karinio jūrų laivyno laivams“, – paaiškino CENTCOM.

Hučiai laivus Raudonojoje jūroje puldinėti pradėjo lapkritį, teigdami, kad jų taikiniai yra su Izraeliu susiję laivai – tokiu būdu jie neva parodo paramą Izraelio karo su „Hamas“ siaubiamoje Gazoje gyvenantiems palestiniečiams.

Vėliau Jemeno sukilėliai teisėtais savo išpuolių taikiniais paskelbė ir JAV bei Didžiosios Britanijos laivus.

Be karinių veiksmų, Vašingtonas stengiasi hučiams daryti ir diplomatinį bei finansinį spaudimą, praėjusią savaitę šią grupuotę vėl paskelbdamas teroristine organizacija – šis jos statusas buvo panaikintas netrukus po to, kai prezidentas Joe Bidenas pradėjo eiti šalies vadovo pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.