Pentagono vadovas atsiprašė, kad neinformavo prezidento ir visuomenės apie hospitalizaciją

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ketvirtadienį atsiprašė už tai, kad neinformavo prezidento Joe Bideno ir visuomenės apie savo hospitalizaciją dėl komplikacijų po prostatos vėžio operacijos.

L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
L. Austinas.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 10:28 PM

„Mes pasielgėme neteisingai, ir aš pasielgiau neteisingai, – ketvirtadienį retoje spaudos konferencijoje Vašingtone žurnalistams sakė L. Austinas. – Aš turėjau pasakyti prezidentui apie savo vėžio diagnozę. Taip pat turėjau pasakyti savo komandai ir Amerikos visuomenei. Ir aš prisiimu visą atsakomybę. Atsiprašau savo komandos draugų ir Amerikos žmonių“.

Pirmą kartą apie prostatos vėžį 70 metų L. Austinas viešai prabilo sausio 5 dieną, po to, kai gruodžio mėnesį jam buvo atlikta operacija. Sausio 1 dieną jis buvo paguldytas į karinę ligoninę netoli Vašingtono dėl komplikacijų.

Vėliau paaiškėjo, kad ne tik visuomenė, bet ir Baltieji rūmai kelias dienas buvo laikomi nežinioje apie L. Austino diagnozę, gydymą bei hospitalizaciją.

ligoninės jis buvo išleistas tik sausio 15 dieną, o pirmadienį grįžo į Pentagoną.

Jungtinėse Valstijose įprasta, kad visuomenė yra išsamiai informuojama apie įvairaus rango politikų sveikatos būklę. Šiuo atveju slaptumas sukėlė nedidelį skandalą – ypač tuo metu, kai Gazoje ir Ukrainoje siaučia karai, tačiau J. Bidenas sakė, kad ir toliau pasitiki L. Austinu.

L. Austinas, kuris JAV sostinėje laikomas nemėgstančiu rodytis viešumoje, žurnalistams sakė, kad žinia apie diagnozę jį „sukrėtė“. „Atvirai kalbant, mano pirmas instinktas buvo laikyti tai paslaptyje“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.