Įtemptoje istorijoje dėl V. Zalužno – nauja detalė: teigia, kad Ukraina informavo JAV

Ukrainos vyriausybė, anot šaltinių, informavo JAV apie planus atleisti ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą generolą Valerijų Zalužną. Apie tai penktadienį pranešė du gerai informuoti šaltiniai, kuriais remiasi agentūra „Reuters“.

 Valerijus Zalužnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Valerijus Zalužnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2024, 8:29 AM, atnaujinta Feb 5, 2024, 4:25 PM

„Baltieji rūmai pareiškė, kad Ukrainos reikalas yra priimti suverenius sprendimus dėl savo personalo“, – teigė vienas šaltinis.

Oficialaus Baltųjų rūmų pareiškimo šiuo klausimu kol kas nėra.

Jau kurį laiką būta pranešimų, kad V. Zalužnas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nesutaria dėl karinės strategijos ir kitų klausimų. Be to, tai esą tai nesėkmingo Ukrainos kontrpuolimo praėjusiais metais, kai ukrainiečiams nepavyko atsikovoti iš Rusijos reikšmingos dalies užimtų teritorijų, padarinys.

Vienas šaltinių teigė, kad V. Zelenskis ir generolas nesutarė dėl naujos mobilizacijos – prezidentas atmetė V. Zalužno pasiūlymą mobilizuoti 500 000 karių. Kartu šaltinis pridūrė, kad V. Zalužno atleidimo iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų procesas kol kas sustabdytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.