D. Trumpas paragino respublikonus atmesti pagalbos Ukrainai įstatymo projektą

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paragino respublikonus atmesti abiejų partijų susitarimą Senate dėl naujų griežtų sienos saugumo priemonių mainais į 60 mlrd. JAV dolerių pagalbą Ukrainai ir kitus nacionalinio saugumo prioritetus.

Donaldas Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 18:09

„Nebūkit KVAILIAI!!! Mums reikia atskiro Sienų ir imigracijos įstatymo projekto. Jis jokiu būdu, jokiu pavidalu neturi būti susietas su užsienio pagalba!“, – pareiškė D. Trumpas, pretenduojantis būti perrinktas ir žūtbūt trokštantis atimti iš prezidento Joe Bideno svarbią pergalę teisėkūroje prieš lapkritį vyksiantį balsavimą.

Jau beveik neabejojama, kad per prezidento rinkimus varžysis tie patys kandidatai kaip ir 2020 m., tad buvęs respublikonų prezidentas pliekia savo įpėdinį demokratą dėl rekordinio pietinę sieną neteisėtai kertančių migrantų skaičiaus.

Senatoriai sekmadienį pristatė vieną griežčiausių per daugelį metų imigracijos įstatymų, įskaitant reikšmingus apribojimus, tapsiančius įstatymu, kai juos pasirašys J. Bidenas.

Į 118,3 mlrd. JAV dolerių paketą įeina 60 mlrd. dolerių Ukrainai, 14 mlrd. dolerių Izraeliui, 10 mlrd. dolerių humanitarinei pagalbai, beveik 5 mlrd. dolerių Azijos ir Ramiojo vandenyno partnerėms, įskaitant Taivaną, ir 20 mlrd. dolerių naujai sienai finansuoti. Tai būtų didelis griežtesnės imigracijos šalininkų laimėjimas, nes demokratai sutiko su daugybe nuolaidų, kurioms paprastai būtų smarkiai prieštaravę.

Tačiau D. Trumpas geležiniame gniaužte laiko Atstovų rūmams vadovaujančius respublikonus ir ne kartą ragino partiją atmesti įstatymą ir neleisti J. Bidenui ir jo demokratams pasiekti politinę pergalę prieš lapkritį vyksiančius rinkimus. „Šis įstatymo projektas yra puiki dovana demokratams ir mirties palinkėjimas Respublikonų partijai, – pridūrė D. Trumpas. – Tai SIAUBINGAS DARBAS, kurį demokratai atliko imigracijos ir sienos klausimais, atleidžiantis juos (nuo įsipareigojimų) ir perkeliantis visą naštą ant respublikonų pečių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.