Skandalingasis JAV žurnalistas T. Carlsonas pastebėtas Maskvoje: pasklido gandai apie interviu su V. Putinu

Skandalais pagarsėjęs JAV žurnalistas Tuckeris Carlsonas buvo pastebėtas Maskvoje. Prokremliški apžvalgininkai spėlioja, kad šis vizitas reiškia tai, jog žinomas televizijos laidų vedėjas ruošiasi surengti interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

T. Carlsonas buvo pastebėtas Maskvoje.<br>EPA-ELTA/X nuotr., lrytas.lt koliažas.
T. Carlsonas buvo pastebėtas Maskvoje.<br>EPA-ELTA/X nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 11:25 AM, atnaujinta Feb 5, 2024, 11:27 AM

Sekmadienį „Telegram“ kanalas, laikomas artimu Rusijos teisėsaugai, pranešė, kad T.Carlsonas prieš tris dienas atskrido į Maskvą iš Stambulo. Pranešime, kurį paskelbė kanalas „Mash“, buvo pridėtos dvi nuotraukos, kuriose, kaip manoma, T.Carlsonas užfiksuotas oro uoste, o kitoje – Maskvos Didžiajame teatre, kur jis, kaip pranešama, sekmadienį lankėsi baleto spektaklyje.

Teigiama, kad tai pirmas kartas, kai T.Carlsonas lankėsi Rusijoje.

Nors oficialaus patvirtinimo iš Kremliaus arba pačio žurnalisto nėra, prokremliški apžvalgininkai ir kariniai tinklaraštininkai džiaugėsi šia žinia kaip ženklu, kad buvęs „Fox News“ laidų vedėjas ketina surengti interviu su Rusijos prezidentu V.Putinu.

„Neperdedant galima drąsiai teigti, kad mūsų laukia epochinis įvykis“, – rašoma „Telegram“ kanale „Bezgranichny Analitik“. Jame priduriama, kad jei tai įvyks, tai bus pirmasis V.Putino interviu Vakarų žurnalistui nuo tada, kai beveik prieš dvejus metus buvo pradėta jo pilno masto invazija į Ukrainą.

„Ir būkite tikri, šį kartą V.Putiną išgirs daugelis Vakaruose“, – sakoma pranešime, kuriuo plačiai dalijosi prokremliški tinklaraštininkai.

Kitame kanale, priklausančiame valstybinei naujienų agentūrai RIA, buvo rašoma, kad ankstesniuose interviu su amerikiečių žurnalistais V.Putinui teko gintis nuo įvairių „kaltinimų“.

„Galbūt jam labiau pasiseks su Tuckeriu Carlsonu – kalbama, kad televizijos laidų vedėjas, kuris atvirai simpatizuoja Rusijai, atvyko čia tikėdamasis pasikalbėti su V.Putinu“, – sakoma pranešime.

Rugsėjį T.Carlsonas laikraščiui „Die Weltwoche“ sakė, kad bandė imti interviu iš Vladimiro Putino, bet JAV vyriausybė jį „sustabdė“.

Netrukus po to V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad nors Kremlius kasdien gauna „dešimtis“ tokių prašymų iš Vakarų žiniasklaidos. Jis nemano, kad interviu būtų naudingas, nes Vakarų visuomenė esą yra apsvaigusi nuo „rusofobiškos propagandos“.

Tačiau D.Peskovas neatmetė galimybės ateityje duoti išsamų interviu Vakarų žurnalistui, sakydamas: „Ar T.Carlsonas bus tarp galimų kandidatų, teks palaukti ir pažiūrėti.“

Primaname, kad buvęs „Fox News“ laidų vedėjas buvo išspirtas iš šio tinklo dėl šmeižto skandalo. Gruodį jis pradėjo teikti savo transliacijų paslaugą „X“ platfomoje, kurioje jis paskelbė interviu su Argentinos prezidentu Chavjeru Milei, Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, kandidatu į JAV prezidento postą Donaldu Trumpu ir kitais politikais.

Parengta pagal „Politico“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.