V. Zelenskis pirmą kartą prakalbo apie situaciją dėl V. Zalužno: užsiminė apie „valdžios perkrovimą“

Ukrainai reikia vadovybės pokyčių – ir tai turi įvykti ne tik kariuomenėje. Tokią žinutę pasiuntė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, pirmą kartą oficialiai pakomentavęs situaciją dėl kariuomenės vado Valerijaus Zalužno. Kaip rašo nv.ua, iki šiol V.Zelenskis nėra kalbėjęs apie žiniasklaidoje pateikiamą įvairiausią informaciją apie V.Zalužno ateitį kariuomenėje – jau porą savaičių kalbama, kad V.Zelenskis planuoja jį atleisti.

 V.Zelenskis, V.Zalužnas.<br> lrytas.lt koliažas.
 V.Zelenskis, V.Zalužnas.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 12:08 AM, atnaujinta Feb 9, 2024, 6:35 AM

Apie tai, kas vyksta valdžios viršūnėse, V.Zelenskis kalbėjo su italų kanalu „Rai 1“.

Reaguodamas į žurnalisto klausimą apie V.Zalužną, V.Zelenskis teigė, kad Ukrainai reikia „perkrovimo“, o tai reiškia pokyčius „ne tik kariuomenės“ vadovybėje.

„Kalbėdamas apie tai turiu galvoje viso valdžios vadovų spektro rotaciją, o ne vieną sektorių kaip kariuomenė. Aš galvoju apie pakeitimą, bet neturi būti taip, kad pakeistume vieną žmogų“, – sakė V.Zelenskis.

Pasak V.Zelenskio, jeigu Ukraina nori laimėti, svarbu „turėti tinkamą pozityvią energiją“ ir kad visi judėtų ta pačia kryptimi bei neprarastų vilties.

„Todėl ir kalbu apie perkrovimą, apie pakeitimą. Kalbu apie kai ką rimto, o ne tai, kas liečia vieną asmenį. Apie šalies vadovybę“, – sakė V.Zelenskis.

Sausio 29 dieną Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė prieštaringa informacija – keliuose kanaluose paskelbta, kad V.Zalužnas jau yra atleistas, tačiau netrukus ši žinia buvo paneigta. Ją paneigė V.Zelenskio spaudos sekretorius Serhijus Nikiforovas.

V.Zelenskis tuomet savo vakariniame kreipimesi į tautą V.Zalužno neminėjo.

Netrukus Amerikos žiniasklaidoje pasirodė naujienos, kad V.Zelenskis išties planuoja atleisti V.Zalužną, tačiau tai padarys ateityje. „The New York Times“ nurodė, kad V.Zelenskis planavo atleisti V.Zalužną, bet persigalvojo, kai informacija nutekėjo žiniasklaidai.

„The Washington Post“ pranešė, kad V.Zalužnas ir V.Zelenskis nesutaria mobilizacijos klausimu.

„The Economist“ skelbė, kad V.Zalužnui buvo pasiūlytas Nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus postas, tačiau jis neva to atsisakė.

V.Zalužno įpėdiniu laikomas Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Kyrylo Budanovas. Kalbama ir apie Ukrainos sausumos pajėgų vadą Oleksandrį Syrskij.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.