U. von der Leyen: Ukraina kovo mėnesį sulauks naujos ES finansinės paramos

Ukraina kitą mėnesį sulauks pirmųjų lėšų iš planuojamo naujo ES pagalbos paketo. Pritarus Europos Parlamentui, jau kovo mėnesį bus galima atlikti svarbius mokėjimus, antradienį Strasbūre kalbėdama europarlamentarams sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen. Išmokos padės palaikyti Rusijos karo paveiktą Ukrainos ekonomiką.

 U. von der Leyen.<br>EPA-ELTA nuotr.
 U. von der Leyen.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 2:41 PM

Planas numato per ketverius metus skirti Ukrainai 50 mlrd. eurų paramą. 33 mlrd. iš šios sumos bus išmokėti kaip paskolos, o likusi dalis – kaip negrąžintinos dotacijos.

Dėl šio naujo paramos paketo specialiame viršūnių susitikime Briuselyje ES šalių lyderiai susitarė praėjusį ketvirtadienį, kai Vengrija atsisakė savo veto.

Teikdama finansinę pagalbą, ES nori sudaryti galimybes Ukrainos valstybei toliau mokėti atlyginimus ir pensijas. Tai leis garantuoti ir ligoninių, mokyklų bei apgyvendinimo vietų perkeltiems žmonėms finansavimą. Pinigus taip pat bus galima naudoti per Rusijos karą sugriautos infrastruktūros atstatymui.

Europos Parlamentas dėl naujojo paketo balsuos paskutinę vasario savaitę. Neabejojama, kad jam bus pritarta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.