Prie Paryžiaus susitiks Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai

Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos – „Veimaro trikampio“ – užsienio reikalų ministrai pirmadienį susitiks netoli Paryžiaus aptarti konfliktų Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose, penktadienį pranešė vienas prancūzų diplomatinis šaltinis.

Paryžius<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paryžius<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paryžius<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Paryžius<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-09 21:20

Susitikimas pilyje „Chateau de la Celle-Saint-Cloud“ į vakarus nuo Prancūzijos sostinės „yra labai svarbus, atsižvelgiant į itin nenuspėjamą ir nestabilų tarptautinį kontekstą, reikalaujantį, kad Europa būtų stipri“, sakė anonimiškumo pageidavęs šaltinis. „Turime atgauti iniciatyvą“, – pridūrė jis.

Veimaro formatas vienija tris iš 27 Europos Sąjungos narių, turinčių daugiausiai gyventojų ir kariškai stipriausių. Pastangų jį atgaivinti imtasi pasikeitus vadovybei Lenkijoje, kai buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas perėmė valdžią iš dešiniųjų populistinės partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

Visi trys ministrai – Prancūzijos Stephane'as Sejourne, Vokietijos Annalena Baerbock ir Lenkijos Radoslawas Sikorskis – siekia bendro tikslo rasti išteklių ir padėti Ukrainai laimėti karą su įsibrovėliais iš Rusijos, sakė diplomatinis šaltinis. Ministrai taip pat aptars pavojų, kad JAV parama Kyjivui nutrūks, jei Donaldas Trumpas lapkritį sugrįš į Baltuosius rūmus.

Ministrai kalbėsis ir apie konfliktą Artimuosiuose Rytuose, ten neseniai lankėsi Prancūzijos ministras S. Sejourne. Po susitikimo jie planuoja padaryti bendrą pareiškimą ir surengti spaudos konferenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.