B. Nadeždinas nepasiduoda: padavė ieškinį Rusijos Aukščiausiajam teismui

Partijos „Piliečių iniciatyva“ iškeltas Rusijos prezidento rinkimuose politikas Borisas Nadeždinas padavė Aukščiausiajam teismui ieškinį, kuriame užginčijamas RF centrinės rinkimų komisijos (CRK) sprendimas neregistruoti jo kandidatu, praneša leidinys „Meduza“.

B. Nadeždinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. Nadeždinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 4:36 PM

Kaip rašoma B. Nadeždino tinklalapyje, ieškinys buvo paduotas vasario 16-ąją ir priimtas tą pačią dieną. Jo svarstymas numatytas vasario 21 d.

„Daugelis parašų buvo atmesti dėl duomenų neatitikimo pasirašiusių asmenų pasuose ir Vidaus reikalų ministerijos pažymoje. Susisiekėme su žmonėmis visoje Rusijoje, kad patikslintume duomenis ir apgintume jų parašus. Nesutinku su CRK atsisakymu įregistruoti mane, todėl užginčiju jį Aukščiausiajame teisme“, – pareiškė B. Nadeždinas.

Vasario 8 d. Rusijos CRK atsisakė įregistruoti B. Nadeždiną kandidatu į prezidentus. Esą ji patikrino 60 tūkstančių parašų ir pripažino negaliojančiais 9 147 parašus. Vasario 15 d. Aukščiausiasis teismas jau atmetė du B. Nadeždino ieškinius – dėl parašų rinkimo procedūros ir parašų lapų tikrinimo. Kaip rašo „Meduza“, B. Nadeždinas yra vienintelis į Rusijos prezidentus norintis kandidatuoti politikas, kuris nepritaria Rusijos kariuomenės invazijai į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas