Rusiškos sistemos pančiai: A. Navalno motinos ieškinys bus pradėtas ne anksčiau nei kovą

Kalėjime mirusio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno motinos pateikto skundo dėl sūnaus kūno grąžinimo nagrinėjimas Rusijos teisme bus pradėtas ne anksčiau nei kovo 4 d., trečiadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

L. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 2:15 PM

Liudmilos Navalnajos pateikto ieškinio nagrinėjimas vyks Salechardo mieste Sibire, tačiau posėdis bus uždaras, nurodė TASS.

A. Navalno komanda pirmiau pranešė, kad valdžios institucijos informavo jo artimuosius, jog palaikai, kol bus atliekami „cheminiai tyrimai“, bus saugomi dar dvi savaites.

Rusų valdžia teigia, kad A. Navalnas penktadienį sukniubo pasivaikščiojimo po už poliaračio esančio kalėjimo kiemą metu. Pranešama, kad prižiūrėtojų pastangos jį atgaivinti buvo bergždžios.

 

47-erių A. Navalno sveikata buvo pašlijusi, mat 2020 m. buvo pamėginta jį nunuodyti, be to, lageryje jis ne kartą buvo atsidūręs vienutėje. Tačiau savo mirties išvakarėse pasirodęs ekrane jis šmaikštavo su teisėju ir neatrodė sergantis, tik perkaręs.

Tiek jo komanda, tiek daugelio pasaulio šalių lyderiai dėl A. Navalno mirties apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Apeliaciją A. Navalno palaikus perduoti jo artimiesiems Rusijoje jau pasirašė daugiau nei 70 000 žmonių. Antradienį paviešintame vaizdo įraše A. Navalno motina asmeniškai paprašė V. Putino leisti jam kaip galima greičiau pamatyti savo sūnų ir jį palaidoti. Kol kas jokio atsakymo iš Kremliaus gauta nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.