J. Bidenas V. Putiną išvadino „išprotėjusiu kalės vaiku“ ir sulaukė Kremliaus atsako

Kremlius ketvirtadienį sukritikavo JAV prezidentą Joe Bideną už tai, kad šis per viešą lėšų rinkimo renginį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino „išprotėjusiu kalės vaiku“.

J. Bidenas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
J. Bidenas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 11:09 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 11:13 AM

„Tai didžiulė gėda pačiai šaliai... JAV. Jei prezidentas vartoja tokius žodžius, tai yra gėda“, – sakė V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Pasak jo, JAV vadovas „demonstruoja Holivudo kaubojaus stiliaus elgesį“, taip siekdamas patenkinti vidaus politinius interesus.

J. Bidenas jau ne pirmą kartą pasitelkė stiprią leksiką. 2022 metais, kai V.Putinas davė įsakymą įsiveržti į Ukrainą, JAV prezidentas pavadino jį „skerdiku“ ir „karo nusikaltėliu“.

Trečiadienį Kalifornijoje vykusiame viešame lėšų rinkimo renginyje J. Bidenas apie V. Putiną sakė:

„Turime tokį išprotėjusį kalės vaiką kaip tas veikėjas V.Putinas ir kitus, ir visada turime nerimauti dėl branduolinio konflikto, tačiau egzistencinė grėsmė žmonijai yra klimatas.“

2022 metų sausį J. Bidenas panašiai „kalės vaiku“ išvadino „Fox News“ žurnalistą.

J. Bidenas sakė, kad JAV penktadienį paskelbs naujų griežtų sankcijų paketą Rusijai dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties kalėjime.

Lėšų rinkimo renginyje J. Bidenas taip pat užsipuolė savo tikėtiną varžovą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose Donaldą Trumpą už tai, kad jis palygino savo teisines bėdas su A. Navalno likimu.

„Jei būčiau čia stovėjęs prieš 10–15 metų ir visa tai kalbėjęs, jūs visi manytumėte, kad mane reikia uždaryti [į psichiatrinę ligoninę]“, – sakė J. Bidenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.