Buvęs Ukrainos URM vadovas pakomentavo J. Bideno susitikimą su A. Navalno našle

Vakarų lyderiai gali mėginti padaryti Aleksejaus Navalno našlę Juliją „Rusijos opozicijos veidu“, Sviatlanos Cichanouskajos pavyzdžiu, tačiau tai neturės jokios praktinės įtakos padėčiai Rusijoje.

J. Bidenas ir J. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Bidenas ir J. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 3:39 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 3:40 PM

Tokią nuomonę interviu „Radio NV“ išsakė buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras, Rusijos tyrimų centro vadovas Volodymyras Ohryzka, praneša „Ukrinform“.

„(JAV prezidento Joe Bideno ir A. Navalno našlės) susitikimo faktas leidžia manyti, kad dabar iš J. Navalnajos bus daromas „Rusijos opozicijos veidas“ – tai bus tam tikras perdirbinys to, ką jau matėme Baltarusijoje, kai iš vyro vėliavą perėmė žmona (S. Cichanouskaja). Bet tai, mano nuomone, dar vienas Vakarų bandymas nuraminti save ir apsimesti, kad J. Navalnaja gali ką nors pakeisti Rusijoje, sėdėdama Europoje ar Amerikoje, ar dar kur nors“, – sakė V. Ohryzka.

Jis prognozavo, kad tai bus „dar vienas gražus vaizdelis“, kai J. Navalnaja keliaus po Vakarų sostines ir pasakos apie „savo velionio vyro ir kai kurių kitų žmonių svajonę – nuostabią ateities Rusiją“, o į tai orientuosis daugelis Europos politikų, politologų ir žurnalistų.

„Man atrodo, kad šis posūkis neturės jokios praktinės reikšmės, nes Rusijos opozicija, ypač ta, kuri sėdi užsienyje, – iš tikrųjų jos kaip tokios Rusijoje nėra – atstovauja tik sau. Tai keli šimtai ar tūkstančiai žmonių, kurie daugiausia užsiima viešųjų ryšių akcijomis, kad išlaikyti save, ir nieko daugiau. Visi šie dalykai neturi jokio konkretaus poveikio padėčiai Rusijoje. Todėl aš labai skeptiškai žiūriu į bet kokį vadinamosios Rusijos opozicijos vaidmenį. Jos iš tikrųjų nėra“, – sakė buvęs Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Baltarusijos opozicionierė S. Cichanouskaja vis dėlto dalyvavo rinkimuose, kuriuos Lukašenka iš jos pavogė.

„O kam atstovauja J. Navalnaja? Niekam ji neatstovauja, nes visos tos struktūros, kurias A. Navalnas sukūrė Rusijoje, sunaikintos, jų nebėra. Visi tie žmonės, kurie buvo A. Navalno komandoje, pabėgo iš Rusijos“, – konstatavo diplomatas.

Kaip jau buvo pranešta, JAV prezidentas J. Bidenas ketvirtadienį San Fransiske susitiko su Rusijos opozicijos lyderio A. Navalno našle Julija bei dukra Daša ir anonsavo naujas sankcijas Putinui.

A.Navalnas, garsiausias pastarojo dešimtmečio Kremliaus kritikas, mirė praėjusį penktadienį Arkties kolonijoje, kur atliko 19 metų laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu