J. Bidenas Kalifornijoje susitiko su A. Navalno našle ir dukra

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį Kalifornijoje surengė privatų emocingą susitikimą su Aleksejaus Navalno našle ir dukra, o jo administracija paskelbė naujas sankcijas Rusijai dėl Kremliaus opozicijos lyderio mirties.

J. Bidenas susitiko su A. Navalno žmona ir dukra<br>AFP nuotr.
J. Bidenas susitiko su A. Navalno žmona ir dukra<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 7:22 AM

Vizitas San Francisko viešbutyje įvyko Baltiesiems rūmams palaikant A. Navalno motiną, kovojančią dėl sūnaus kūno, kurį Rusijos valdžios institucijos atsisako išduoti net ir praėjus kelioms dienoms po jo mirties Arkties kalėjime.

A. Navalno komanda tvirtina, kad 47 metų vyras, garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas, buvo nužudytas.

Baltųjų rūmų išplatintose nuotraukose matyti, kaip J. Bidenas apkabina A. Navalno našlę Juliją Navalnają ir palinkęs į priekį kalbasi su ja ir jos dukra Daša, Stanfordo universiteto studente.

Prezidentas dėl savo paties patirtų netekčių, kai jo pirmoji žmona ir mažametė dukra žuvo automobilio avarijoje 1972 metais, o sūnus Beau 2015 metais mirė nuo vėžio, dažnai vadinamas Amerikos vyriausiuoju guodėju.

Po susitikimo jis sakė, kad abi moterys seka A. Navalno pavyzdžiu ir demonstruoja „neįtikėtiną drąsą“. Pasak jo, J. Navalnaja, kuri pažadėjo tęsti savo mirusio vyro pasipriešinimą V. Putinui, „nepasiduoda“.

Ketvirtadienį J. Bideno administracija paskelbė, kad minint antrąsias invazijos į Ukrainą metines ir reaguojant į A. Navalno mirtį, už kurią, kaip pabrėžė prezidentas, „atsakingas“ V. Putinas, bus įvestos sankcijos daugiau kaip 500 Rusijos „karo mašinos“ objektų.

JAV ir jų sąjungininkės jau yra įvedusios daugybę sankcijų Rusijai nuo tada, kai 2022 metų vasarį šios kariuomenė įsiveržė į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.