A. Navalno motinai perduotas jo kūnas: jai teko sutikti su iškeltu ultimatumu

Mirusio Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno kūnas perduotas jo motinai, pranešė BBC, cituodami A.Navalno atstovę.

A.Navalno motina Liudmila Navalnaja (dešinėje).<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Navalno motina Liudmila Navalnaja (dešinėje).<br>AP/Scanpix nuotr.
L. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Navalnaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Navalno motina Liudmila Navalnaja (dešinėje).<br>EPA-ELTA nuotr.
A.Navalno motina Liudmila Navalnaja (dešinėje).<br>EPA-ELTA nuotr.
L. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
L. Navalnaja.<br>EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 24, 2024, 5:53 PM, atnaujinta Feb 24, 2024, 10:39 PM

A.Navalno motinai buvo liepta sutikti su slaptomis laidotuvėmis, kitaip jis bus palaidotas kalėjimo kolonijoje, kurioje jis mirė.

Arkties kalėjime mirusio Kremliaus kritiko motinai Liudmilai Navalnaja tyrėjas iškėlė ultimatumą – arba ji sutinka su slaptomis sūnaus laidotuvėmis be viešo atsisveikinimo, arba sūnus bus palaidotas kolonijoje.

Žinia apie kūno perdavimą šeštadienį socialiniame tinkle X pasidalijo A.Navalno atstovė, dėkodama visiems, reikalavusiems grąžinti jo kūną.

Kada įvyks laidotuvės, kol kas nežinoma.

Blokavo opozicionieriaus kūno perdavimą

Aleksejaus Navalno našlė anksčiau teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai įsakė neleisti, kad jo pagrindinio oponento kūnas po jo mirties vienoje Arkties kolonijoje būtų perduotas jo šeimai.

Ji pažymėjo, kad pareigūnai „kankina“ A. Navalno motiną, kuri nuvyko į atokią koloniją, kurioje jis mirė. „Tai tas pats Putinas, kuris mėgsta demonstruoti, kad yra praktikuojantis krikščionis“, – tikino J. Navalnaja.

A. Navalno komanda teigia, kad Rusijos pareigūnai bijo opozicijos lyderio net ir po jo mirties ir atsisako leisti surengti viešas laidotuves, per kurias gali būti demonstruojamas palaikymas jo oponavimo V. Putinui kampanijai.

Praėjusią savaitę Rusijos policija prie laikinų A. Navalno atminimo vietų sulaikė šimtus gedinčiųjų.

Mirė staiga

Rusų valdžia teigia, kad A. Navalnas vasario 17 d. sukniubo pasivaikščiojimo po už poliaračio esančio kalėjimo kiemą metu. Pranešama, kad prižiūrėtojų pastangos jį atgaivinti buvo bergždžios.

47-erių A. Navalno sveikata buvo pašlijusi, mat 2020 m. buvo pamėginta jį nunuodyti, be to, lageryje jis ne kartą buvo atsidūręs vienutėje. Tačiau savo mirties išvakarėse pasirodęs ekrane jis šmaikštavo su teisėju ir neatrodė sergantis, tik perkaręs.

Tiek jo komanda, tiek daugelio pasaulio šalių lyderiai dėl A. Navalno mirties apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Apeliaciją A. Navalno palaikus perduoti jo artimiesiems Rusijoje jau pasirašė dešimtys tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.