A. Navalno žmona vyrui skyrė jautrią atsisveikinimo žinutę: „Mylėsiu tave amžinai“

Aleksejaus Navalno žmona pagerbė savo vyro atminimą, kai jis buvo palaidotas Maskvos kapinėse praėjus dviem savaitėms po jo mirties kalėjime.

A. Navalnas ir jo žmona J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas ir jo žmona J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Navalno laidotuvės Maskvoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Navalno laidotuvės Maskvoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Navalno laidotuvės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Navalno laidotuvės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 4:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2024, 5:28 PM

Julija Navalnaja, kuri nedalyvavo vyro laidotuvėse, nes yra išvykusi už Rusijos ribų, padėkojo A. Navalnui už „26 absoliučios laimės metus... net per pastaruosius trejus metus“.

„Už meilę, už tai, kad visada mane palaikei, už tai, kad juokinai mane net iš kalėjimo, už tai, kad visada apie mane galvojai.

Nežinau, kaip gyventi be tavęs, bet pasistengsiu, kad tu ten, viršuje, džiaugtumeisi už mane ir didžiuotumeisi manimi. Nežinau, ar sugebėsiu tai ištverti, ar ne, bet pabandysiu“, – rašė J. Navalnaja.

„Vieną dieną mes tikrai susitiksime. Turiu tau tiek daug nepapasakotų istorijų ir telefone išsaugojau tiek daug tau skirtų dainų, kvailų ir juokingų, apskritai, tiesą sakant, baisių dainų, bet jos apie mus, ir labai norėjau, kad galėtum jų pasiklausyti.

Ir labai norėjau žiūrėti, kaip tu jų klausaisi, juokiesi ir tada apkabini mane. Mylėsiu tave amžinai. Ilsėkis ramybėje“, – sielvartavo A. Navalno žmona.

Penktadienį Maskvoje palaidotas Rusijos opozicijos politikas 47-erių Aleksejus Navalnas, miręs kalėjime prieš dvi savaites. Su opozicionieriumi atsisveikinti atvyko tūkstančiai žmonių.

Pamaldos cerkvėje vyko 14 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, laidotuvės buvo numatytos dviem valandomis vėliau netoliese esančiose Borisovo kapinėse, ketvirtadienį paskelbė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.

Laidotuvėms buvo sutelktos didelės saugumo pajėgos. Šimtai žmonių pastaruoju metu buvo sulaikyti už tai, kad padėjo gėlių pagerbdami opozicijos veikėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.