D. Trumpas atvyko į teismo posėdį Floridoje dėl įslaptintų dokumentų bylos

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį atvyko į federalinį teismą Floridoje, kur vyko teismo posėdis, kuriame buvo paskirta jo bylos dėl kaltinimų netinkamai tvarkant įslaptintus dokumentus nagrinėjimo data.

D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-01 21:10

Kaltinimus pateikęs specialusis patarėjas Jackas Smithas paprašė apygardos teisėjos Aileen Cannon perkelti numatytą D. Trumpo teismo proceso pradžios datą iš esamos gegužės 20 dienos į liepos 8-ąją.

77 metų D. Trumpas, kuris yra labiausiai tikėtinas respublikonų kandidatas 2024 metų prezidento rinkimuose, yra sakęs, kad teismas neturėtų vykti iki lapkričio mėnesį įvyksiančių rinkimų pabaigos.

„Sąžiningas teismo procesas negali būti surengtas, kol nesibaigs 2024 metų prezidento rinkimai“, – sakė jis teismui pateiktame dokumente.

Tačiau jei teisėja vis dėlto primygtinai reikalaus nustatyti datą, D. Trumpas sakė, kad teismas turėtų prasidėti rugpjūčio 12 dieną.

Buvusio prezidento advokatai ne kartą siekė atidėti įvairias jo bylas teismuose iki rinkimų pabaigos, kad D. Trumpas, jei juos laimėtų, potencialiai galėtų panaikinti jam pateiktus federalinius kaltinimus.

Birželį D. Trumpas nepripažino savo kaltės dėl neteisėto nacionalinės gynybos informacijos saugojimo, sąmokslo trukdyti teisingumui ir melagingų pareiškimų.

Kaltinamajame akte teigiama, kad jis savo namuose Mar-a-Lage Floridoje nesaugiai laikė įslaptintas bylas, tarp kurių buvo Pentagono, CŽA ir Nacionalinio saugumo agentūros dokumentų, ir trukdė institucijų pastangoms jas susigrąžinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.