Saugumo bendrovė: prie Jemeno krantų nusitaikyta į laivą

Prie Jemeno krantų buvo nusitaikyta į su Liberijos vėliava plaukiojantį laivą, pirmadienį pranešė saugumo bendrovė „Ambrey“, pridurdama, kad šis laivas buvo įvardytas kaip „susijęs su Izraeliu“.

Laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 8:46 PM, atnaujinta Mar 4, 2024, 8:47 PM

„Laivas buvo įvardytas kaip eksploatuojamas Izraelio bendrovės „ZIM Intehrated Shipping Services“, – nurodė „Ambrey“, tačiau pažymėjo, kad tai gali būti „pasenę ryšiai“.

Bendrovė tvirtino, kad „į konteinerinį laivą buvo nusitaikyta už maždaug 88 mylių (163 kilometrų) į pietryčius nuo Adeno Jemene“, ir pridūrė, kad jis plaukė iš Singapūro į Džibutį.

„Pranešama, kad laivui buvo smogta ir jis pasiuntė nelaimės signalą“, – teigė bendrovė.

„Lieka nepatvirtinta, ar laivas buvo tiesiogiai paveiktas, ar patyrė žalos dėl netoliese įvykusių sprogimų“, – sakė „Ambrey“.

Atsakomybės už ataką iš karto neprisiėmė nė viena grupuotė, tačiau atitinkamas pranešimas pasirodė tuo metu, kai stebimi iš Jemeno inicijuojami išpuoliai prieš laivus, plaukiančius svarbiu Raudonosios jūros maršrutu.

Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai lapkritį pradėjo rengti išpuolius Raudonojoje jūroje, sakydami, kad jie taikosi į su Izraeliu susijusius laivus ir tokiu būdu siekia pademonstruoti paramą palestiniečiams Gazos Ruože, kur šiuo metu vyksta Izraelio ir „Hamas“ karas. JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) pajėgos į tai sureagavo smūgiuodamos hučiams, kurie vėliau pareiškė, kad amerikiečių ir britų laivai dabar taip pat yra teisėti taikiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.