Nuskandintas Rusijos laivas „Sergejus Kotovas“: vaizdo įraše – sprogimas ir liepsnos

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR) oficialiai patvirtino, kad sunaikino Rusijos laivą „Sergejus Kotovas“, pranešė UNIAN.

Atakuotas Rusijos laivas.<br>lrytas.lt koliažas.
Atakuotas Rusijos laivas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 8:54 AM, atnaujinta Mar 5, 2024, 9:26 AM

„Naktį iš kovo 4 į 5-ąją Ukrainos gynybos ministerijos GUR specialusis padalinys „13 grupė“ atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno patrulinį laivą „Sergejus Kotovas“. Misija vyko bendradarbiaujant su ZSU karinėmis jūrų pajėgomis ir remiant Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministerijai“, – teigiama pranešime.

Pažymima, kad dėl jūrinių dronų MAGURA V5 smūgio Rusijos projekto 22160 laivui „Sergejus Kotovas“ buvo pažeistas laivagalis, dešinysis ir kairysis bortai.

„Ugnies smūgis į „Sergejų Kotovą“ įvyko Ukrainos teritoriniuose vandenyse, netoli Kerčės sąsiaurio. Nuskendusio laivo kaina – apie 65 mln. dolerių“, – pridūrė GUR.

Prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas taip pat pakomentavo smūgį laivui „Sergejus Kotovas“.

„Rusijos Juodosios jūros laivynas yra okupacijos simbolis. Jis negali būti Ukrainos Kryme“, – sakė jis.

Tuo tarpu propagandiniuose leidiniuose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip į laivą „Sergejus Kotovas“ pataikė jūrinis dronas. Filmuotoje medžiagoje matomas šaudymas, o tada matyti, kaip jūrinis dronas pataiko į laivą – įvyksta sprogimas.

Kaip pažymėta, laivas „Sergejus Kotovas“ netoli Feodosijos (Krymas) nukentėjo nuo Ukrainos karinių jūrų pajėgų bepiločių lėktuvų. Internete paskelbtoje filmuotoje medžiagoje girdimi šaudymo garsai. Akivaizdu, kad rusai bandė sunaikinti jūrinius dronus, tačiau jiems pavyko pasiekti taikinį.

Vaizdo įrašo pabaigoje girdėti, kaip dronas atsitrenkia į patrulinį katerį. Pasigirsta stiprus sprogimas, laivą apima liepsnos.

Įdomu tai, kad laivas buvo pavadintas sovietų jūrininko, kontradmirolo Sergejaus Kotovo garbei. Jis taip pat žuvo Feodosijoje.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.