JAV sulaikytas buvęs karininkas, įtariamas per pažinčių programėlę atskleidęs slaptą informaciją

Jungtinėse Valstijose sulaikytas buvęs amerikiečių karininkas, įtariamas per pažinčių programėlę išplepėjęs slaptą informaciją. Generalinė prokuratūra pranešė, kad 63-ejų buvęs kariškis, išėjęs į pensiją, dirbo civiliniu darbuotoju Strateginiame štabe Ofato oro pajėgų bazės Nebraskoje. Jis čia turėjo prieigą prie labai slaptų dokumentų ir dalyvavo konfidencialiuose pokalbiuose apie Rusijos karą prieš Ukrainą.

JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 11:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2024, 12:01 PM

Buvęs pulkininkas leitenantas per pažinčių programėlę vienoje užsienio platformoje susipažino su neįvardytu asmeniu, kuris prisistatė kaip Ukrainoje gyvenanti moteris. Su ja kariškis elektroniniu paštu ir pokalbių platformoje kalbėjosi apie Ukrainos karą ir atskleidė jautrios informacijos, pavyzdžiui, apie karinius taikinius, pranešė žiniasklaida.

„Mielas Dave, ar NATO ir Bidenas turi slaptą planą mums padėti?“ – pavyzdžiui, klausė moteris buvusio kariškio. Apie tai, be kitų, pranešė stotys „CBS News“ ir „Fox News“. Moteris į vyrą kreipėsi „mano slaptasis agente“. „Mano mielas Dave, ačiū už vertingą informaciją (...)“, – sakoma kitoje vietoje.

Buvęs karininkas buvo sulaikytas šeštadienį, jam pateikti kaltinimai dėl slaptos informacijos perdavimo kenkiant JAV saugumui, pranešė Generalinė prokuratūra. Jei bus nuteistas, jam grės iki dešimties metų kalėjimo bausmė ir mažiausiai 250 000 dolerių (230 000 eurų) piniginė bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.