R. Sunako uošvė paskirta dirbti Indijos parlamento aukštųjų rūmų nare

Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Rishi Sunako uošvė penktadienį buvo paskirta dirbti Indijos parlamente, taip užbaigdama karjerą savo vyro milijardieriaus technologijų įmonės labdaros padalinyje.

R. Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2024, 1:01 PM, atnaujinta Mar 8, 2024, 1:03 PM

73 metų Sudha Murthy anksčiau buvo pasaulinės technologijų milžinės „Infosys“, kurią 1981 metais įkūrė jos vyras N. R. Narayana Murthy, filantropinio padalinio „Infosys Foundation“ pirmininkė.

Poros dukra Akshata 2009 metais ištekėjo už R. Sunako.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi sakė, kad jį „nudžiugino“ prezidentės Droupadi Murmu paskelbta S. Murthy kandidatūra į aukštuosius rūmus.

Socialiniame tinkle paskelbtame pranešime jis teigė, kad jos „indėlis į įvairias sritis, įskaitant socialinį darbą, filantropiją ir švietimą, yra didžiulis ir įkvepiantis“.

Dauguma Indijos aukštųjų parlamento rūmų narių yra renkami, tačiau 12 iš jų, paprastai daug pasiekusių visuomeniniame gyvenime, į rūmus šešerių metų kadencijai skiria prezidentas. S. Murthy paskyrimas įsigaliojo iškart.

Pagal išsilavinimą inžinierė S. Murthy taip pat yra žymi rašytoja, o jos fondas dalyvavo steigiant bibliotekas kaimo vietovėse.

Praėjusiais metais Indijos vyriausybė suteikė S. Murthy trečią pagal svarbą Indijos civilinį apdovanojimą už jos profesinę veiklą socialinėje srityje.

Pasak žurnalo „Forbes“, jos vyro Narayanos turtas vertinamas 4,7 mlrd. dolerių.

Praeityje jis yra sakęs, kad turėjo skolintis pinigų iš žmonos, kad galėtų įkurti savo įmonę, kuri dabar yra septinta pagal rinkos vertę ir pirmoji Indijos bendrovė, įtraukta į Niujorko vertybinių popierių biržos sąrašus.

43 metų R. Sunakas 2022 metais tapo pirmuoju Pietų Azijos kilmės JK ministru pirmininku – tai buvo svarbūs metai Indijos santykiams su buvusia kolonijine valdytoja.

Tų metų rugpjūtį buvo minimos 75-osios Indijos nepriklausomybės nuo JK metinės, o po kelių savaičių Indija aplenkė JK ir tapo penktąja pagal dydį pasaulio ekonomika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo