A. Blinkenas: Izraelis turi pateikti įgyvendinamą planą dėl Rafos

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas patvirtino reikalavimus Izraeliui saugoti palestiniečių civilius pietiniame Gazos Ruože. „Turime matyti aiškų ir įgyvendinamą planą“, – sakė jis penktadienį lankydamasis Vienoje.

A. Blinkenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
A. Blinkenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 8:37 PM

Taip A. Blinkenas kalbėjo netrukus po to, kai Izraelio premjeras Benyaminas Netanyahu pritarė karinės operacijos Rafoje Gazos Ruožo pietuose planams. Anot JAV diplomatijos vadovo, būtina garantuoti ne tik tai, kad civiliai bus evakuoti į saugią vietą, tačiau ir pasirūpinti jų priežiūra po to.

B. Netanyahu, jo biuro duomenimis, penktadienį pritarė karinės operacijos Rafoje Gazos Ruožo pietuose planams. Kariuomenė be operatyvinių veiksmų rengiasi ir civilių gyventojų evakuacijai, sakoma pranešime.

Aukšti užsienio politikai griežtai atmeta sausumos operaciją Rafoje – nerimaudami dėl civilių gyventojų. Ir politikai, ir pagalbos organizacijos reikalauja iš Izraelio planų, kaip ir kur prieš karinę operaciją bus perkelta apie 1,5 mln. Rafoje esančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.