Kinija pasveikino V. Putiną su pergale rinkimuose

Pagrindinė Rusijos sąjungininkė Kinija pirmadienį pasveikino Vladimirą Putiną su pergale prezidento rinkimuose.

Xi Jinpingas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Xi Jinpingas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 10:24 AM, atnaujinta Mar 18, 2024, 10:26 AM

„Kinija reiškia savo sveikinimus“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Lin Jianas, paklaustas apie rinkimus įprastinėje spaudos konferencijoje.

„Kinija ir Rusija yra didžiausios viena kitos kaimynės ir visapusiškos strateginio bendradarbiavimo partnerės naujoje eroje“, – pridūrė jis.

Gavus oficialius duomenis iš 99 proc. rinkimų apylinkių, paaiškėjo, kad V. Putinas užsitikrino 87,33 proc. visų atiduotų balsų, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA. Tai rekordinė pergalė prezidento rinkimuose, kuriuose jis nesusidūrė su realia konkurencija.

„Mes tvirtai tikime, kad strategiškai vadovaujant prezidentui Xi Jinpingui ir prezidentui Putinui, Kinijos ir Rusijos santykiai toliau judės į priekį“, – sakė Lin, pažymėdamas, kad šiemet minimos 75-osios diplomatinių santykių tarp abiejų šalių užmezgimo metinės.

„Abiejų valstybių vadovai ir toliau palaikys glaudžius ryšius, vadovaus abiem šalims toliau puoselėdami ilgametę gerą kaimynišką draugystę, gilindami visapusišką strateginį koordinavimą ir skatindami nuolatinę Kinijos ir Rusijos santykių plėtrą naujoje eroje“, – sakė Lin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.