JAV paragino Izraelį įleisti JT palestiniečių agentūros vadovą į Gazos Ruožą

Jungtinės Amerikos Valstijos antradienį pareiškė, kad Izraelis turėtų įleisti Jungtinių Tautų (JT) palestiniečių pabėgėlių agentūros UNRWA vadovą į Gazos Ruožą.

Gazos Ruožas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gazos Ruožas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 8:33 PM

UNRWA vadovas Philippe'as Lazzarinis pirmadienį Kaire sakė ketinęs vykti į pietinį Gazos Ruožo miestą Rafą, bet Izraelis jo neįleido.

Izraelis kaltina JT agentūrą, kad ji tarnauja „Hamas“, keliolika UNRWA darbuotojų dalyvavo spalio 7 d. atakoje prieš Izraelį, po kurios šalis pradėjo karinę kampaniją Gazos Ruože ir pažadėjo sunaikinti „Hamas“. Jungtinės Valstijos ir daugelis kitų Vakarų šalių sustabdė UNRWA finansavimą. JAV paragino atlikti tyrimą, bet vis tiek sakė, kad agentūros darbas yra neįkainojamas.

„Esame įsitikinę, kad jie turi turėti galimybę apsilankyti UNRWA veiklos lauke, įskaitant Gazos Ruožą, mes toliau dirbsime su Izraelio vyriausybe, kad greitai būtų gautos visos prašomos vizos JT ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojams“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis. Jis nepatikslino, ar JAV aptarė su Izraeliu draudimą Ph. Lazariniui atvykti, tik pridūrė, kad visos regiono vyriausybės turi leisti humanitarinę pagalbą ir laisvą tarptautinio personalo judėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.