Beveik prieš metus Rusijoje sulaikytą amerikietį žurnalistą aplankė JAV ambasadorė: jis išlieka tvirtas

„The Wall Street Journal“ (WSJ) žurnalistas Evanas Gershkovichius išlieka tvirtas, nors jau beveik metus yra Rusijos sulaikytas, ketvirtadienį aplankiusi jį kalėjime sakė JAV ambasadorė Lynne Tracy.

JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 8:42 PM

Rusijos saugumo pajėgos sulaikė E. Gershkovichių praėjusių metų kovą ir apkaltino šnipinėjimu, jo darbdavys ir JAV šiuos kaltinimus pasmerkė kaip melagingus.

„Ambasadorė L. Tracy šiandien aplankė WSJ žurnalistą Evaną Gershkovichių Lefortovo sulaikymo centre“, – socialiniuose tinkluose paskelbė JAV ambasada Maskvoje. „Kitą savaitę sukaks vieneri metai, kai Rusijos valdžios institucijos jį neteisėtai sulaikė. Evanas išlieka tvirtas ir atsparus, bet tai, kad jis laukia teismo už nusikaltimą, kurio nepadarė, yra tragedija“, – sakoma pranešime.

Kovo 29-ąją sukaks metai, kai Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) kontržvalgybos agentai Jekaterinburge sulaikė E. Gershkovichių, atvykusį į šį Uralo miestą į komandiruotę. Praėjusį mėnesį Vladimiras Putinas sakė, kad E. Gershkovichius galėtų būti paleistas per apsikeitimą kaliniais, bet minėjo tam tikras „sąlygas“, kurios tuo metu buvo aptariamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.