Po kraupios atakos Maskvoje – pirmosios liudininkų reakcijos: „Yra daug lavonų“

Po penktadienio naktį, šalia Maskvos esančiuose „Krokus“ koncertų rūmuose, įvykdyto išpuolio prakalbo pirmieji liudininkai. Anot jų, žmonės skubiai bėgo link pasiekiamų išėjimų, aplink juos – krūvos lavonų.

Teroristinis išpuolis Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Teroristinis išpuolis Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Teroristinis išpuolis Rusijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Teroristinis išpuolis Rusijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 9:13 PM, atnaujinta Mar 22, 2024, 9:18 PM

„Sėdėjau salėje viršuje, kur buvo balkonai, ir tada išgirdome šūvius. Iš pradžių nesupratau, kas atsitiko. Paskui pats pamačiau, kaip įėjo teroristai ir pradėjo į visus šaudyti, mėtė Molotovo kokteilius, viskas užsiliepsnojo. Mus vedė prie išėjimo, bet išėjimas buvo užrakintas. Bėgome per visą „Krokus“ koncertų salę, bandydami rasti išėjimą, tačiau nesėkmingai. Nusileidome į rūsį ir ten laukėme pagalbos tarnybų. Po to pasprukome“, – apie pirmąsias išpuolio minutes papasakojo liudininkas Vitalijus.

Pasak valstybinės naujienų agentūros TASS, liudininkai taip pat pasakojo, kad prieš šaudymą koncertų salėje nugriaudėjo sprogimas, kuris sukėlė gaisrą.

„Kažkas išdaužė automobilių stovėjimo aikštelės langą, ir mes išbėgome be daiktų, be visko, ką turėjome. Į automobilių stovėjimo aikštelę pro išdaužtą langą. Kažkas jį išdaužė ir žmonės išbėgo, be jokio stumdymosi, nieko. Visi elgėsi labai tvarkingai ir iš tikrųjų padėjo vieni kitiems. Išbėgome į automobilių stovėjimo aikštelę, ten stovėjo taksi automobilis, keli žmonės, su kuriais išbėgome, mes visai nepažįstami, visi vos susėdome į automobilį ir dabar jau esame kelyje“, – papasakojo liudininkai, kalbėdami apie tai kaip jie pabėgo prasidėjus šaudymui.

Pasak liudininkų, kuriems pavyko pabėgti iš pastato, žuvo mažiausiai 10 žmonių.

„Sėdėjome antresolėje, tada išgirdome šaudymą, pradėjome judėti žemyn, supratome, kad šaudoma ir apačioje. Gulėjome ant grindų, tada supratome, kad visi žmonės eina į viršų, pradėjome judėti į viršų. Galiausiai kažkur užlipome į viršų. Pradėjome leistis eskalatoriais. Bet kokiu atveju, pasislėpėme už kažkokio stiklo. Jie šaudė iš visų pusių, tiesiog iš visų pusių. Mes ten gulėjome, paskui pastebėjome, kad žmonės kažkaip bėga eskalatoriumi žemyn. Mes bėgome paskui juos. Ten gulėjo negyva mergina“, – liudininkai pasakojo apie kraupią atmosferą salėje.

„Yra daug lavonų“, – kalbėjo vietos reporteris.

Medikai iš „Krokus“ koncertų salės išneša žuvusiųjų kūnus, pasak vietos reporterio, kalbama apie dešimtis žuvusiųjų.

„Mes patys nežinome, kas įvykio. Sekame naujienas kartu su jumis, – „Meduza“ kanalui sakė „Picnic“ grupės koncertų direktorius Jurijus Černyševskis. – Atrodo, įvyko tragedija. Viskas prasidėjo prieš koncertą. Mes išgirdome spragsėjimą, tada supratome, kad rūmai dega“, – pridūrė jis.

„Dabar esame saugioje vietoje“, – teigė jis, pabrėžęs, kad grupė buvo greitai evakuota.

Be grupės „Picnic“, „Krocus“ koncertavo Leningrado srities simfoninis orkestras „Tavričeskij“. „Telegram“ kanalo „Mash“ žiniomis, šiuo metu kolektyvas nežino apie vieno iš savo muzikantų būklę ir buvimo vietą.

Kovo 7 d. JAV ambasada Rusijoje įspėjo apie padidėjusią teroro išpuolių grėsmę Maskvoje masinių susibūrimų vietose, įskaitant koncertų sales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.