Socialiniuose tinkluose – vaizdo įrašai su neva teroristo prisipažinimu

„Telegram“ ir „X“ socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame neva užfiksuotas teroro akto Maskvos „Crocus city hall“ vykdytojo tardymas. Įraše girdėti, kaip rusų pareigūnas griežtai užduoda sulaikytam asmeniui klausimus, liepia atskleisti teroro akto rengimo aplinkybes.

Socialiniuose tinkluose – vaizdo įrašai su neva teroristo prisipažinimu.<br> Lrytas.lt koliažas.
Socialiniuose tinkluose – vaizdo įrašai su neva teroristo prisipažinimu.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2024, 4:26 PM, atnaujinta Mar 23, 2024, 4:51 PM

Sunkiai rusų kalba kalbantis 1998 m. vyras aiškino, kad už teroro išpuolį gavo 250 tūkst. rublių (apie 2,5 tūkst, eurų) avansu, dar tiek pat turėjo gauti vėliau. Jis pripažino, kad gavo įsakymą koncerto salėje žudyti žmones, nesvarbu kokius. Pinigus neva jam pervedė „į kortelę“, tačiau vyras patikino, kad ją pametė.

Ginklus jam ir jo bendrininkams pristatė patys atakos organizatoriai, tačiau jis teigė nežinąs, kad jie tokie. Visa komunikacija vyko per „Telegram“, jie parašė pirmieji.

Vyras aiškino, kad lankėsi „Telegram“ grupėje, kurioje klausėsi pamokslų. Pamokslautojo „padėjėjas“ jam parašė prieš mėnesį ir už žudynes pasiūlė atlygį. Kaip rašoma socialiniuse medijose, vyras buvo sučiuptas Rusijos Briansko srityje, kuri ribojasi su Baltarusija ir Ukraina.

Netrukus interneto platybėse pasirodė ir kiti suimtųjų vaizdo įrašai, tačiau lieka neaišku, ar jose užfiksuoti tikrieji teroro akto vykdytojai.

Vladimiras Putinas savo kalboje pranešė, kad visi keturi tiesioginiai teroristinio išpuolio vykdytojai, šaudę ir žudę žmones, „rasti ir sulaikyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.