Rusijai – 4 privilegijos: atskleidė, kaip V. Putinas gali panaudoti išpuolį Maskvoje

​Kovo 22 d. vakare Maskvoje įvykdytas išpuolis buvo dar vienas bandymas diskredituoti Ukrainą tarptautinėje arenoje. Tokią nuomonę išsakė Ukrainos armijos generolas ir buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Mykola Malomužas komentare laikraščiui „Telegraf“. Apie tai rašo portalas „Unian“.

Išpuolis Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Išpuolis Rusijoje.<br>lrytas.lt koliažas.
Išpuolis Rusijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Išpuolis Rusijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 9:14 AM, atnaujinta Mar 25, 2024, 9:16 AM

Pasak jo, žiaurus išpuolis koncertų rūmuose „Crocus City Hall“ turi aiškių teroristinės grupuotės ISIS pėdsakų, ir viskas rodo, kad šios radikalios organizacijos kovotojai surengė žudynes ir tyčinius padegimus, per kuriuos žuvo daugiau kaip šimtas žmonių. Kartu generolas mano, kad Rusijos propaganda ir pats V. Putinas bando šiuose įvykiuose rasti Ukrainos pėdsaką ir įvardija „keturias privilegijas“ Rusijai dėl teroro akto.

Kuriamas naujas rusų slopinimo sistemos modelis, stiprinama represinė mašina

Pasak M. Malomužo, V. Putinas ne kartą naudojo panašius metodus – „tai jam būdinga maniera“.

„Visoje Rusijos Federacijos teritorijoje galima įvesti antiteroristinį režimą, kuris leis dar labiau sugriežtinti kontrolę. Ir tada jau jie nebijodami protestų ir nepasitenkinimo galės paskelbti dar vieną mobilizacijos bangą. Nes už nepasitenkinimą galima nuteisti ilgesnėmis bausmėmis nei dabar“, – sakė kariškis.

Naudojimasis padėtimi tarptautiniu lygmeniu, siekiant apkaltinti Ukrainą, kuri, Rusijos teigimu, yra susijusi su šiuo teroristiniu išpuoliu

Pasak M. Malomužo, V. Putinas ir visa Rusijos propaganda dabar intensyviai dirba būtent šia kryptimi, bandydami „kaip nors viską susieti su Ukraina“.

„Kremlius jau seniai bando pateikti Ukrainą kaip teroristinę valstybę. Dabar matome, kad šioje informacinėje specialiojoje operacijoje auga užmojai. Tikslas aiškus – sumažinti Vakarų paramą mūsų šaliai ir neleisti neryžtingoms šalims – Kinijai, Indijai – būti patrauktoms į mūsų pusę“, – sakė M. Malomužas.

Dar vienas bandymas pateisinti invaziją į Ukrainą

Generolo nuomone, netrukus bus dar kartą aktualizuota derybų Kremliaus sąlygomis tema – „demilitarizacija, denacifikacija, o dabar ir kitų Ukrainos teritorijos dalių de-terorizacija ir okupacija“.

„Vargu ar sutapimas, kad „Crocus city hall“ teroristinis išpuolis įvyko būtent dabar – po V. Putino perrinkimo ir prieš Ukrainos rengiamą pasaulinį taikos viršūnių susitikimą. Diplomatai, žvalgybos agentai, persirengę diplomatais, ir įvairūs įtakingi agentai dabar aktyviai bruks derybų būtinybės ir Rusijos agresijos prieš Ukrainą pateisinimo temą“, – prognozavo generolas.

Nauji „atsakomieji veiksmai“

Pasak M. Malomužo, rusai jau dabar reguliariai vykdo vadinamuosius atsakomuosius veiksmus (tariamai reaguodami į tam tikrus Ukrainos veiksmus). Kartu nereikėtų tikėtis kažko naujo.

„Rusijos Federacijoje atvirai skelbiama, kad reikia sunaikinti „Kijevo režimą“. Dabar jie gali tai tiesiog paversti oficialia strategija“, – tikino M. Malomužas.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.