Griežta ambasadorės replika: rusai Estijoje turi daugiau teisių nei Rusijoje

Estijos ambasadorė Ukrainoje Annely Kolk įsitikinusi, kad daugiausia rusakalbių gyvenamame Estijos mieste Narvoje nėra potencialo prorusiškiems protestams.

 Protestas Estijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Protestas Estijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 12:47 PM

Diplomatė tai pareiškė leidinio NV renginyje „Europinis Ukrainos kelias. Pašnekesiai apie ateitį“, praneša „Ukrinform“.

„Ne, (prorusiški protestai Narvoje) tokio potencialo neturi. Taip, Narva yra pasienyje su Rusija. Bet, tiesą sakant, Estijoje gyvenantys rusai turi daugiau teisių nei rusai, gyvenantys Rusijos Federacijoje“, – teigė A. Kolk.

Ji pridūrė, kad rusakalbiai gyventojai kritikuoja Estijos vyriausybę. „Bet jie nenori išvykti į Rusiją. Tai daug ką pasako“, – pažymėjo Estijos ambasadorė.

 

„Ukrinform“ primena, kad Estija nuo vasario 1-osios uždarė sienos perėją su Rusija automobiliams dėl RF sprendimo pradėti Ivangorodo sienos perėjos rekonstrukciją. Sustojo eismas automobilių tiltu, jungiančiu Rusijos Ivangorodą ir Estijos Narvą. Manoma, kad ši sienos perėja transporto priemonėms bus uždarytas iki 2025 metų.

Narva yra trečias pagal dydį Estijos miestas ir didžiausias šalies miestas, kuriame daugumą sudaro rusakalbiai. 88 proc. jo gyventojų yra rusai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.