B. Netanyahu pritarė naujoms deryboms dėl paliaubų Gazoje

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pritarė naujam derybų dėl paliaubų Gazoje raundui, kuris būtų surengtas Dohoje ir Kaire, po to, kai pirmiau vykusios derybos prieš kelias dienas pateko į aklavietę, penktadienį pranešė jo kanceliarija.

B. Netanyahu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B. Netanyahu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-29 16:11, atnaujinta 2024-03-29 16:13

JT Saugumo tarybai pirmadienį priėmus rezoliuciją, kurioje reikalaujama „nedelsiant paskelbti paliaubas“, „Hamas“ ir Izraelis dėl žlugusio sandorio ėmė kaltinti vienas kitą.

Derybose tarpininkaujantis Kataras antradienį pasakė, kad „Hamas“ ir Izraelio derybos dėl įkaitų paleidimo tęsiasi toliau, tačiau tiek pačios konflikto šalys, tiek tarpininkai nuo to laiko beveik jokios daugiau informacijos nepateikė.

B. Netanyahu kanceliarija pranešė, kad premjeras derybų tema kalbėjosi su agentūros „Mossad“ vadovu Davidu Barnea, tačiau atsisakė patikslinti, ar D. Barnea vyks į derybas Dohoje arba Kaire.

Karas prasidėjo po to, kai „Hamas“ Izraelyje įvykdė precedento neturintį išpuolį, per kurį, oficialiais Izraelio duomenimis grindžiamu naujienų agentūros AFP skaičiavimu, žuvo maždaug 1 160 žmonių, pagrinde civilių.

Per atsakomąją Izraelio operaciją prieš „Hamas“ Gazoje jau žuvo 32 623 žmonių, dauguma jų – moterys ir vaikai, pranešė „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

Palestinos smogikai per spalio 7 d. išpuolį Izraelyje įkaitais paėmė maždaug 250 Izraelio ir kitų šalių piliečių, tačiau daugelis iš jų buvo paleisti per lapkritį paskelbtas savaitės trukmės paliaubas.

Izraelio manymu, Gazoje vis dar yra apie 130 įkaitų, iš jų 33 – aštuoni kariai ir 25 civiliai – yra laikomi mirusiais arba žuvusiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.