Rusijos teismas nurodė sulaikyti žurnalistę, nušviesdavusią A. Navalno teismo posėdžius

Maskvos teismas penktadienį nurodė sulaikyti Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno teismo procesus nušvietusią žurnalistę, apkaltintą „ekstremizmu“.

A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 5:46 PM

Prokurorai teigia, kad nepriklausomos žiniasklaidos priemonės „SotaVision“ korespondentė Antonina Kravcova dalyvavo „ekstremistinės organizacijos“ veikloje, už kurią gresia iki šešerių metų kalėjimo.

Kremlius uždraudė A. Navalno organizacijas kaip „ekstremistines“ dar prieš jo mirtį ir ėmėsi represijų prieš Rusijoje likusius jo sąjungininkus.

„Basmannyj rajono teismas nurodė Antoniną Kravcovą suimti dviem mėnesiams“, – sakoma Maskvos teismų spaudos tarnybos pranešime „Telegrame“.

A. Kravcova, dar besivadinanti Antoninos Favorskajos pavarde, reguliariai nušviesdavo A. Navalno teismo procesus. Ji nufilmavo jo teismo posėdį dieną prieš jo mirtį praėjusį mėnesį Arkties kalėjime.

Ji buvo suimta šios savaitės pradžioje, išėjusi iš kalėjimo, kur jau atliko 10 dienų bausmę dėl policijos nurodymų nevykdymo.

Iš pradžių ji buvo sulaikyta praėjus kelioms valandoms po to, kai per Rusijos prezidento rinkimus aplankė A. Navalno kapą Maskvos pietuose.

Prokurorai teigia, kad A. Kravcova A. Navalno socialinės žiniasklaidos platformose skelbė medžiagą, kuri Rusijoje yra uždrausta.

Penktadienį teisme A. Kravcova sakė, kad ši byla yra kerštas už jos straipsnį apie tai, kaip A. Navalnas buvo „kankinamas“ kalėjime, pranešė „SotaVision“.

Straipsniu tinkle „X“ pasidalijo A. Navalno žmona Julija Navalnaja, pavadinusi jį „svarbiu tekstu“.

A. Navalno komanda pasmerkė šią bylą ir penktadienį pareiškė, kad Rusijos režimas bando sukelti „naują baimės bangą“ tarp savo kritikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.