Šiaurės Sirijoje turguje sprogus automobilyje padėtai bombai žuvo 8 žmonės

Anksti sekmadienį sprogus bombai prekybos zonoje šiauriniame Sirijos mieste, kontroliuojamame Turkijos ir jai ištikimų pajėgų, žuvo aštuoni žmonės, daugiau nei 20 buvo sužeisti, pranešė karą stebinti organizacija.

Bombos sprogimas Sirijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bombos sprogimas Sirijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2024, 12:48 PM, atnaujinta Mar 31, 2024, 12:51 PM

Automobilyje padėta bomba sprogo populiariame turguje Alepo provincijos Azazo mieste, pranešė Londone įsikūrusi žmogaus teisių stebėtoja „Syrian Observatory for Human Rights“, turinti Sirijoje šaltinių tinklą. Jos teigimu, sprogimas padarė „reikšmingos žalos“, kilo gaisras. AFP žurnalistas matė įvykio vietoje dirbančius gelbėtojus ir suniokoto automobilio liekanas.

Karas Sirijoje prasidėjo vyriausybei 2011 m. susidorojus su taikiais protestais ir peraugo į mirtiną konfliktą, į kurį įsitraukė džihadistai ir užsienio kariuomenės. Per karą žuvo daugiau nei 507 tūkst. žmonių, milijonai buvo priversti palikti savo namus, sunaikinta šalies infrastruktūra bei pramonė.

Turkija vykdo sėkmingus karinius puolimus Sirijoje, daugiausia prieš kurdų kovotojus, kuriuos Ankara sieja su Kurdistano darbininkų partija, dešimtmečius kovojančia su Turkijos valstybe. Turkijos kariai ir jų įgaliotiniai Sirijoje kontroliuoja sieną ir prie jo esančias teritorijas, įskaitant didesnius ir mažesnius miestus, tokius kaip Azazas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.