Rusijoje trūko užtvanka: šimtatūkstantiniame mieste paskelbta nepaprastoji padėtis, evakuojami gyventojai Jau semiami namai

Rusijos mieste Orske (Orenburgo sritis), kuriame gyvena apie 189 tūkstančius žmonių, pratrūko užtvanka, vietos valdžia pradėjo skubią gyventojų evakuaciją, rašo unian.net.

 Rusijoje trūko užtvanka: šimtatūkstantiniame mieste paskelbta nepaprastoji padėtis, evakuojami gyventojai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Rusijoje trūko užtvanka: šimtatūkstantiniame mieste paskelbta nepaprastoji padėtis, evakuojami gyventojai.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 10:16 PM, atnaujinta Apr 5, 2024, 11:53 PM

Dėl potvynio regione buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, tačiau evakuoti tik tam tikrų gatvių gyventojai. Vietos žiniasklaida prieš valandą pranešė, kad komunalinės įmonės stiprina užtvanką. Netrukus ji trūko ir ėmė plūsti vanduo.

Į potvynio zoną gali patekti apie keturis tūkstančius privačių namų. Dabar žmonės palieka Leninskio ir Sovetskio rajonus. Pastebima, kad vanduo atkeliauja dideliu greičiu, o kai kurie namai jau apsemti.

„Šiuo metu 95 gyvenvietėse yra apsemti 1825 gyvenamieji namai ir 5242 sodybos. Vyksta užtvankos stiprinimo darbai. Atvežama papildoma speciali technika, sunkiasvoriai sunkvežimiai veža skaldą atstatyti užtvaros pylimui“, – rašo Rusijos „Telegram“ kanalas „Mash“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.