„The Washington Post“ atskleidė šokiruojantį D. Trumpo „taikos per 24 val.“ Ukrainoje planą

Donaldo Trumpo planas užbaigti karą Ukrainoje – priversti Ukrainą perleisti teritoriją agresoriui. Žmonės iš D. Trumpo rato, kurie su juo aptarė šią problemą, papasakojo apie tai „The Washington Post“ (WP).

 Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas.<br> Lrytas.lt koliažas
 Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas.<br> Lrytas.lt koliažas
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 7, 2024, 6:35 PM, atnaujinta Apr 7, 2024, 6:39 PM

Pažymima, kad D. Trumpas ne kartą gyrėsi, kad per 24 valandas po grįžimo į Baltuosius rūmus išsiderės taikos susitarimą tarp Rusijos ir Ukrainos. Tačiau jis nuolat atsisako viešai atskleisti plano turinį.

Žmonės, aptarę šį klausimą su D. Trumpu, kalbėję anonimiškai WP sakė, kad planas yra priversti Ukrainą perduoti Krymą ir Donbasą šaliai agresorei. Pasak vieno iš leidinio pašnekovų, per privatų pokalbį D. Trumpas pasakė, kad, jo nuomone, tiek Rusija, tiek Ukraina „nori išgelbėti veidą, nori išeities“ ir kad kai kuriose Ukrainos vietose žmonės sutiktų būti Rusijos dalimi.

Teigiama, kad kai kurie D. Trumpo bendražygiai bandė jį atkalbėti nuo tokio plano.

„Aš praleidau 100 proc. savo laiko kalbėdamas su Trumpu apie Ukrainą. Putinas turi sumokėti kainą. Jis negali laimėti“, – sakė respublikonų senatorė Lindsey Graham.

D. Trumpo spaudos tarnyba atsisakė tiesiogiai paneigti šią informaciją, apsiribodama teiginiu, kad aukščiau pateikti įrodymai nėra patikimi.

„Bet kokios spėlionės apie prezidento Trumpo planą kyla iš neįvardytų ir neinformuotų šaltinių, kurie neįsivaizduoja, kas vyksta ar kas bus. Prezidentas Trumpas yra vienintelis, kuris kalba apie žudymo sustabdymą“, – sakė atstovė spaudai Caroline Leavitt.

Fiona Hill, buvusi vyriausioji D. Trumpo patarėja Rusijos klausimais, sako, kad buvęs jos viršininkas per daug pasikliauja savo charizma ir tiki, kad gali sutaikyti Ukrainą ir Rusiją tiesiog susėsdamas su jų lyderiais prie derybų stalo. Ji taip pat pažymėjo, kad D. Trumpo komanda Rusijos invaziją į Ukrainą suvokia kaip eilinį teritorinį ginčą, o ne grėsmę visai Europos saugumo ir pasaulio tvarkos architektūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.