A. Blinkenas abejoja, kad Izraelis pradės Rafos puolimą iki pasitarimo su JAV

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį pasakė abejojąs, kad Izraelis pradės Rafos puolimą iki naujo pasitarimo, kitą savaitę įvyksiančio Vašingtone, kuris yra pareiškęs susirūpinimą dėl puolimo šiame sausakimšame Gazos mieste.

A. Blinkenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
A. Blinkenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-09 22:41

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pirmadienį pranešė, kad jau yra nustatyta sausumos operacijos Rafoje data ir pažadėjo puolimą, kurio tikslas – išnaikinti „Hamas“ pradėti nepaisydamas tarptautinės bendruomenės susirūpinimo dėl šiame mieste besiglaudžiančių 1,5 milijono palestiniečių.

A. Blinkenas sakė, kad Izraelis Jungtinėms Valstijoms nėra nurodęs jokios datos, kada bus pradėta operacija, o kitą savaitę Vašingtone lankysis Izraelio delegacija, kad išgirstų JAV susirūpinimą keliančius klausimus.

„Nemanau, kad iki šio pokalbio bus imtasi kokių nors veiksmų – tiesą sakant, nemanau, kad artimiausioje ateityje apskritai kas nors prasidės“, – kartu su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Cameronu surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Blinkenas.

Jungtinės Valstijos dar kartą mėgins paaiškinti, kad platesnio masto karinės operacija Rafoje keltų „itin didelę grėsmę į pavojų patekusiems civiliams“, – sakė A. Blinkenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste