B. Netanyahu kartoja: „Hamas“ batalionai bus sunaikinti ir Rafoje

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu antradienį patvirtino, kad kariuomenė sunaikins visus islamistinės palestiniečių organizacijos „Hamas“ batalionus. Tai bus padaryta ir su batalionais Rafos mieste pasienyje su Egiptu, sakė jis šauktiniams karinėje bazėje prie Tel Avivo.

B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
B. Netanyahu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 5:56 PM

„Jokia pasaulio galia mūsų nesustabdys“, – pažymėjo premjeras.

Yra „daug jėgų, kurios mėgina tai padaryti, tačiau tai nieko neduos“, kalbėjo B. Netanyahu, kurį cituoja jo biuras. Izraelis esą privalo neleisti pasikartoti tokiam „Hamas“ išpuoliui kaip praėjusių metų spalio 7 d.

Anot B. Netanyahu, pergalė prieš „Hamas“ bus ne tik pergalė prieš pačią teroristinę organizaciją, tačiau kartu prieš „Irano, kuris nori mus sunaikinti, blogo ašį“. „Visi Artimuosiuose Rytuose ir už jų ribų sėdi žiūrovų tribūnoje ir stebi, kas šiame lauke laimės – Izraelis, Iranas ar jo atšakos“, – sakė B. Netanyahu.

Svarbiausia Izraelio sąjungininkė JAV ne kartą įspėjo Izraelį dėl didelio puolimo Rafoje. Tačiau B. Netanyahu pirmadienio vakarą pareiškė, kad karinės operacijos data jau nustatyta.

Izraelio požiūriu, pergalė prieš „Hamas“ be operacijos mieste prie Egipto sienos yra neįmanoma. Čia nedidelėje erdvėje glaudžiasi per milijonas pabėgėlių iš kitų Gazos Ruožo dalių. Todėl pagalbos organizacijos įspėja dėl daugybės civilių aukų. Izraelis užsiminė, kad prieš puolimą evakuos civilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.