Rusija pailgino bausmės laiką įkalintai A. Navalno sąjungininkei

Rusijos teismas antradienį padidino kalinamos opozicijos politikės ir mirusio Kremliaus oponento Aleksejaus Navalno sąjungininkės laisvės atėmimo bausmę nuo 7,5 iki 9,5 metų, pranešė nepriklausoma žiniasklaida ir tremtyje esanti opozicija.

Lilija Čanyševa.<br>Soc. tinklų nuotr.
Lilija Čanyševa.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 10:46 PM

Lilija Čanyševa, kadaise vadovavusi A. Navalno biurams centrinėje Baškortostano respublikoje, pernai buvo nuteista 7,5 metų kalėjimo dėl kaltinimų „ekstremizmu“.

Tačiau respublikos Aukščiausiasis teismas pratęsė bausmės terminą iki 9,5 metų, pranešė nepriklausoma žiniasklaida ir A. Navalno komanda socialiniuose tinkluose.

„Nuosprendis Lilijai Čanyševai sugriežtintas iki 9,5 metų, – socialinėje žiniasklaidoje teigė A. Navalno komanda. – Neseniai jos vyras sakė, kad ji pastaraisiais mėnesiais labai sirgo.“

L. Čanyševos sąjungininkų valdomas socialinės žiniasklaidos kanalas patvirtino žinią apie nuosprendį. Jos vyras Almazas Gatinas pirmadienį šiame kanale sakė, kad valdžios institucijos „keršija“ jo žmonai.

„Mano žmona rūpinosi respublika, rūpinosi piliečiais. Visas jos darbas buvo teisėtas ir nebuvo jokių nusiskundimų“, – sakė jis vaizdo įraše „Telegram“ kanale.

L. Čanyševa – viena iš nedaugelio A. Navalno sąjungininkų, tebesančių Rusijoje.

Baimė dėl įkalintų Rusijos opozicijos narių padidėjo po to, kai vasario mėnesį neaiškiomis aplinkybėmis Arkties kalėjime mirė A. Navalnas.

Prieš prisijungdama prie A. Navalno komandos 2017 metais L. Čanyševa dirbo didelėse bendrovėse, tarp jų ir „Deloitte“.

Ji buvo sulaikyta 2021 metais ir tapo pirmąja A. Navalno sąjungininke, kuriai teko stoti prieš teismą dėl kaltinimų sukūrus „ekstremistinę organizaciją“.

Ji taip pat yra viena iš nedaugelio plačiai žinomų moterų Rusijos opozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste