Apie kovą su dezinformaciją prabilęs B. Pistoriusas: Rusija mėgina suskaldyti Vakarų valstybes ir visuomenes

Vokietija, pasak gynybos ministro Boriso Pistoriuso, turi tapti atsparesne dezinformacijai iš Rusijos. „Neturime būti mulkinami Putino ir šioje srityje, turime būti pasiengę“, – sakė jis lankydamasis Majene Reino krašto-Pfalco žemėje.

B. Pistoriusas.<br>EPA-ELTA nuotr.
B. Pistoriusas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 9:41 AM

Dezinformacijos kampanijas esą būtina laiku atpažinti ir viešai demaskuoti. „Trumpai tariant: turime būti atsparūs tiek nacionaliniu, tiek visuomeniniu lygiu“, – pažymėjo B. Pistoriusas.

Rusija mėgina suskaldyti Vakarų valstybes ir visuomenes. „Vokietijoje siekiama paveikti politinius sprendimus Rusijos naudai, – kalbėjo B. Pistoriusas. – Tačiau Putinas taip pat nori, ir tai nuolatinis siekis, įvaryti pleištą tarp mūsų ir mūsų sąjungininkų bei suskaldyti laisvas Vakarų visuomenes“. Taip esą norima susilpninti paramą Ukrainai ar pasėti nepasitikėjimą NATO.

B. Pistoriusas lankėsi Bundesvero operatyvinių ryšių centre Majene. Po pokalbio su kariais čia jam buvo parodyti ir įvairūs galimi pajėgų operaciniai pajėgumai. Ministrui, be kita ko, pademonstruoti dideli balionai, kurie gali būti naudojami skrajučių mėtymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.