Izraelis nukovė du „Hezbollah“ smogikus

Per atakas Pietų Libane, Izraelio kariuomenės duomenimis, naktį į ketvirtadienį žuvo du grupuotės „Hezbollah“ smogikai. Izraelio kariuomenė pranešė, kad Chijamo regione iš naikintuvų smogta proiranietiškų šiitų kovotojų teroro taikiniams. „Hezbollah“ ryte patvirtino dviejų savo kovotojų žūtį.

 Izraelio naikintuvas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio naikintuvas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 1:53 PM

Libano valstybinė naujienų agentūra pareiškė, kad Chijamo ir Kafr Kilos vietovės naktį buvo smarkiai apšaudytos Izraelio. Esą buvo panaudotas ir baltasis fosforas. Anot Izraelio pajėgų, ši informacija tikrinama.

Sausį kariuomenė po panašių kaltinimų pabrėžė, kad naudoja tik legalius ginklus. Amunicija su baltuoju fosforu esą nenaudojama atakoms gyvenamosiose teritorijose, ji pasitelkiama tik miglos paskleidimui.

Baltasis fosforas yra labai degus ir gali sukelti didelius nudegimus. Jo naudojimas prieš karinius taikinius vertinamas prieštaringai, tačiau nėra uždraustas. 1980 m. konvencija dėl tam tikrų įprastinių ginklų (CCW) draudžia tik atitinkamų padegamųjų bombų naudojimą prieš civilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.