Bulgarijos prezidentas nepatvirtino naujojo URM vadovo dėl jo proukrainietiškos pozicijos

Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas atsisakė patvirtinti Danielį Mitovą laikinai einančiu užsienio reikalų ministro pareigas.

Rumenas Radevas. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Rumenas Radevas. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 9:39 PM

D. Mitovas yra žinomas dėl savo provakarietiškos ir proukrainietiškos pozicijos, o R. Radevas nepritaria pagalbos Ukrainai teikimui.

Tai penktadienį pranešė „Laisvės radijas“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

D. Mitovas iš centro dešiniosios partijos GERB turėjo pakeisti Stefaną Dimitrovą laikinojo užsienio reikalų ministro poste laikinosios vyriausybės vadovo Dimitaro Glavčevo prašymu.

Tačiau R. Radevas, kuriam priklauso paskutinis žodis tvirtinant laikinosios vyriausybės narius, jo kandidatūrai nepritarė.

Buvęs ministras pirmininkas Nikolajus Denkovas anksčiau išsakė nuogąstavimus, kad S. Dimitrovas gali atstovauti prorusiškiems interesams vyriausybėje, ir pridūrė, kad tokia Bulgarijos politika gali išvesti Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną iš izoliacijos, kurioje šis atsidūrė dėl pozicijos Ukrainos atžvilgiu.

Pats D. Mitovas žurnalistams pareiškė atsisakąs priimti pasiūlymą laikinai eiti užsienio reikalų ministro pareigas, motyvuodamas tuo, kad nenori tapti pėstininku dabartinėje kovoje dėl valdžios praneša „Novinite“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Bulgarijos laikinoji vyriausybė darbą pradėjo balandžio 9 d., paleidus ankstesnį N. Denkovo ​​kabinetą. Jis atsistatydino kovo 5 d.

Kovo 28 d. partija „Yra tokia tauta“ atsisakė formuoti vyriausybę ir grąžino mandatą prezidentui R. Radevui.

Vėliau R. Radevas paskelbė pirmalaikius visuotinius rinkimus birželio 9 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.