Izraelis nutraukia TV stoties „al Jazeera“ transliacijas šalyje

Izraelis nutraukia TV stoties „Al Jazeera“ transliacijas šalyje. Ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu sekmadienį tinkle X pareiškė, kad jo vyriausybė vienbalsiai priėmė atitinkamą sprendimą. B. Netanyahu jau prieš daugiau kaip mėnesį paskelbė, kad Katare įsikūręs TV tinklas Izraelyje netrukus bus uždarytas.

Izraelis nutraukia TV stoties „al Jazeera“ transliacijas šalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelis nutraukia TV stoties „al Jazeera“ transliacijas šalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2024, 3:50 PM

Parlamentas prieš tai priėmė vadinamąjį „Al Jazeera“ įstatymą. Jis leidžia nutraukti užsienio TV stočių transliacijas, jei jos įvertinamos kaip rizika valstybės saugumui.

B. Netanyahu Gazos karo fone apkaltino stotį „pakenkus Izraelio saugumui, aktyviai dalyvavus spalio 7 d. žudynėse ir kursčius prieš Izraelio karius“.

Izraelio ryšių ministras Sholmas Karhis teigė pasirašęs įsakymą dėl kanalo uždarymo ir jis iš karto bus įgyvendinamas. Anot žiniasklaidos, dabar gali būti uždarytos „Al Jazeera“ biurų patalpos Izraelyje, konfiskuota transliacijos įranga, stotis pašalinta iš kabelinių ir palydovinių televizijų paslaugų teikėjų programos ir blokuojama jos svetainė internete.

Izraelis kaltina „Al Jazeera“ skelbiant tendencingą informaciją. Stotis nuo Gazos karo pradžios pranešinėjo apie katastrofišką padėtį Gazos Ruože ir rodė mirties ir sugriovimų vaizdus, kurių Izraelio TV stotys beveik nerodo. Stotis reguliariai rodo ir „Hamas“ karino sparno „al-Qassam brigadų“ atakas prieš Izraelio kareivius.

„Al Jazeera“ buvo įsteigta 1996 m., pagrindinė jos būstinė įsikūrusi Dohoje. Ji buvo laikoma viena pirmųjų arabų TV stočių, kuri skelbė ir kritiškus pranešimus apie regioną ir todėl greitai tapo populiari arabiškajame pasaulyje. Kritikai tuo tarpu kaltina „Al Jazeera“ veikiant kaip „Hamas“ ruporas. Pats Kataras prieš Gazos karą buvo laikomas vienu svarbiausių teroristinės organizacijos finansinių rėmėjų. Dohohe gyvena ir aukščiausi „Hamas“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.